20/05/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών: «Οι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο ΑΠΕΡΓΟΥΝ»

Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα και ιδιαίτερα στις φορολογικές υπηρεσίες έχουμε βιώσει την τελευταία 15ετία μια άνευ προηγουμένου μείωση των εισοδημάτων μας. Μειώσεις οι οποίες υπερβαίνουν το 40% των αποδοχών μας και οι οποίες ακολούθησαν μια συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησης και απαξίωσης του έργου μας, αλλά και του ρόλου των Δημόσιων Υπηρεσιών.

Μια πολιτική στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται άλλωστε η συρρίκνωση του Δημοσίου Τομέα, η εκχώρηση αντικειμένων του σε Ιδιώτες, η ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση της δουλειάς για τους εναπομείναντες εργαζόμενους και η μείωση των μισθών.
Αλλά και το εναπομείναν εισόδημα έρχεται πλέον να εξαϋλώθει από μια εκτός ελέγχου ακρίβεια η οποία έχει φέρει τα νοικοκυριά σε απόλυτο αδιέξοδο. Συνεχής αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, αύξηση των δόσεων των στεγαστικών δανείων λόγο επιτοκίων, εκτόξευση των ενοικίων, της ενέργειας κλπ, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την πλειοψηφία των εργαζομένων.
Απέναντι στην κατάσταση αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει το... αφήγημα της ‘’εισαγόμενης ακρίβειας’’, παρά το γεγονός ότι οι τιμές στην Ελλάδα, σε πλήθος βασικών ειδών διατροφής, είναι διπλάσιες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ ταυτόχρονα και με προκλητικό τρόπο, κάνει λόγο για αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, όταν αυτές δεν υπερβαίνουν το 1 με 1,5 ευρώ ημερησίως.
Δεδομένης της κατάστασης αυτής και το συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας, το αίτημα για λήψη ουσιαστικών μέτρων μείωσης των τιμών και ουσιαστικής αύξησης των εισοδημάτων αποκτά πλέον χαρακτηριστικά επιβίωσης.
Η ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών) καλεί σε συμμετοχή στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες του Δημοσίου για την Τρίτη 21.5.2024, με βασικό αίτημα την αύξηση των εισοδημάτων...

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα Διεκδικούν:

1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

2. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

3. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17.

4. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

5. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€.

6. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας.

7. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού.

Συμμετέχουμε στην Απεργία

και την Απεργιακή Συγκέντρωση

ώρα 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Οικονομικώνcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Απεργία, Δημόσιος τομέας, Εφοριακοί