20/05/24 | Αρχική > Video > Video

20-05-2024 | Γ. Πιτσιλής: «Για την παράταση των δηλώσεων έχει απαντήσει κατηγορηματικά το ΥΠΟΙΚ» - «Δεν φταίνε οι λογιστές για τις φορολογικές δηλώσεις»

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ μίλησε στην εκπομπή mega Σαββατοκύριακο για τις φορολογικές δηλώσεις, τη διασύνδεση POS-ΦΗΜ και την αύξηση των εσόδων.

Για την αυτόματη οριστικοποίηση ανέφερε ότι, «Φέτος για πρώτη φορά σε σχέση με πέρυσι είπαμε ότι για 1.300 φορολογούμενους κατά κύριο λόγο με εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις εάν τα δεδομένα σας είναι σωστά δεν χρειάζεται να την υποβάλετε εάν δεν θέλετε για κάποιο λόγο, θα κάνουμε εμείς τη διαδικασία για σας στο τέλος της προθεσμίας, είπαμε μέχρι την 1η Ιουλίου άρα στις 2 Ιουλίου θα υποβάλλουμε εμείς τη δήλωση και έχετε και μετά μέχρι τις 26 Ιουλίου αν υπάρχει κάποιο λάθος ή κάτι να συμπληρώσετε να κάνετε μια τροποποιητική χωρίς κυρώσεις. Κάνουμε και κάτι άλλο για πρώτη φορά, εάν υπάρχουν αλλαγές στα δεδομένα από τους φορείς ειδοποιούμε τους πολίτες σε εβδομαδιαία βάση για να μπουν να δουν. Η ειδοποίηση θα γίνεται με email αλλά και μέσω της εφαρμογής myAADE app στο κινητό. Την εφαρμογή την έχουν κατεβάσει σχεδόν 450.000 συμπολίτες μας και στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές του επόμενου μήνα οι πολίτες θα μπορούν να δουν και το εκκαθαριστικό τους και τη δήλωσή τους και όσοι είναι στην κατηγορία της αυτοματοποιημένης υποβολής να δουν το ειδικό αρχείο που τους έχουμε φτιάξει με τα δεδομένα και την προεκαθάριση του φόρου».

Στην ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε καμιά παράταση στις φορολογικές δηλώσεις ο κος Πιτσιλής δήλωσε: «Είμαστε 70 ημέρες πριν την υποβολή των δηλώσεων, σε σχέση με πέρυσι ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων είναι διπλάσιος σχεδόν. Έχουμε ένα ρυθμό υποβολής γύρω στις 20.000 την ημέρα, πέρυσι τις αντίστοιχες ημέρες ήταν κοντά στις 10.000 με 11.000 σχεδόν, το υπ. Οικονομικών έχει απαντήσει κατηγορηματικά γιαυτό, νομίζω ότι όλοι όσοι εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία, το Υπ. Οικονομικών, η ΑΑΔΕ, οι λογιστές, πρέπει με υπευθυνότητα να καταβάλλουμε την προσπάθεια μας ώστε να είμαστε συνεπείς σε αυτό και να μην έχουμε αυτή την ετήσια συζήτηση. Και να πω και κάτι, δεν φταίνε οι λογιστές που δεν υποβάλλονται οι δηλώσεις στην ώρας τους προς Θεού, είμαστε όλοι της τελευταίας στιγμής, και 7 μήνες να ήταν η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων όλοι τον τελευταίο μήνα θα πήγαιναν, άρα λοιπόν ας μην περιμένουμε».

Δείτε το σχετικό video εδώ.

Powered by Taxheaven.grcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Φορολογικές δηλώσεις, Υπουργείο Οικονομικών, ΑΑΔΕ, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Παράταση υποβολής δηλώσεων, Φορολογικές Δηλώσεις 2024