26/04/24 | Αρχική > Video > Video

26-04-2024 | Γ. Πιτσιλής: «Έως 26 Ιουλίου οι δηλώσεις - 1.500 υποβολές τις πρώτες ώρες»

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ μίλησε το πρωί ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., Γ. Πιτσιλής, όπου ανέφερε ότι μετά το χθεσινοβραδινό άνοιγμα των φορολογικών δηλώσεων, ήδη έχουν υποβληθεί οι πρώτες 1.500, με την καταληκτική ημερομηνία να είναι η 26η Ιουλίου.

Είπε ότι μετά τη συνεργασία που υπάρχει με το Υπ. Ανάπτυξης για τους ελέγχους σε influencers, θα ανακοινωθούν τα όποια αποτελέσματα αφού πλέον η Αρχή έχει στη διάθεση της στοιχεία όπως τις τιμές της αγοράς ανάλογα με το πόσους followers έχει ο καθένας. Τέτοιες περιπτώσεις ελέγχων έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ο Διοικητής μίλησε και για άλλα επίκαιρα θέματα και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις οφειλών, τη διασύνδεση POS-ταμειακών, την εφαρμογή e-appodixi, το τεκμήριο φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων όπως και στα συνοπτικά έντυπα για να «μην χρειάζονται, όσοι εξακολουθούν ακόμα να επιμένουν να εκτυπώνουν δηλώσεις, να μην εκτυπώνουν μεγάλα αρχεία, να εκτυπώνουν πιο μικρά αρχεία».

Δείτε το σχετικό video εδώ.


Πηγή: ERT

Powered by Taxheaven.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
POS, ΑΑΔΕ, Διασύνδεση ταμειακών μηχανών, Φορολογικές Δηλώσεις 2024