23/04/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΛ: «Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Δευτέρα 1η Μαΐου σε όλες τις πόλεις»

1η Μάη 2024

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 1η Μαΐου σε όλες τις πόλεις

Η ΠΟΛ, τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία μας, χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του κλάδου που συμμετείχαν στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου και 17 Απριλίου. Κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ/Νέας Αριστεράς που πολέμησαν αυτές τις απεργίες, προσπάθησαν να τις αποδυναμώσουν και να τις υπονομεύσουν.

Τους καλούμε να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά με την μαζική μας συμμέτοχη στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την 1η Μάη

Τα μηνύματα του Σικάγο του 1886, της Πρωτομαγιάς της Αθήνας του 1894, της Θεσσαλονίκης του 1936 και η Πρωτομαγιά του 1944 με τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές, εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα. Ιδιαίτερα σήμερα που οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εκμετάλλευση, που αναγκάζονται να ζουν με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνολικά άλλα και στον δικό μας κλάδο καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Αρνούνται πεισματικά να υπογράψουν ΣΣΕ ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκώννόμων που έχουν ψηφίσει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και το ΠΑΣΟΚ με αποφάσεις της ΕΕ που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις. Για εμάς τους εργαζόμενους όμως αυτό σημαίνει μισθοί κάτω από τις ανάγκες μας, de-facto 10ωρη και 12ωρη εργασία, με ατελείωτες υπερωρίες - σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτες - εντατικοποίηση στο κόκκινο, μισθοί που δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες μας. Σημαίνει ατομικές συμβάσεις με άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας και απογείωσης της «ευελιξίας», δουλειά όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης, ακόμα και σε ημέρες επίσημων αργιών, με τις άδειες μας να ρυθμίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε εργοδοσίας.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η λεγόμενη «ψηφιακή μετάβαση» που στο κλάδο εκφράζεται με την εφαρμογή των MyData, ΜyErgani, κλείδωμα δήλωσης ΦΠΑ κ.α με αποτέλεσμα να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ, να δεχόμαστε την πίεση για τις προθεσμίες, το φόβο για τα πρόστιμα και με μόνους ωφελημένους τις μεγάλες ελεγκτικές – συμβουλευτικές - λογιστικές εταιρείες που τρίβουν τα χέρια τους αφού τα κέρδη τους συνεχώς αυξάνονται!

Στο όνομα της «σταθερότητας», έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε βαρύ τίμημα. Η σταθερότητα τους σημαίνει ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ΝΑΤΟικές δαπάνες και εμπλοκή της χώρας στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Σημαίνει απολύσεις και τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα για εμάς, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, πανάκριβη ενέργεια, πληθωρισμός και ακρίβεια που οδηγεί τους εργαζόμενους να κόβουν ακόμη από τις βασικές τους ανάγκες για να τα βγάλουν πέρα, να ψάχνουν λύσεις απελπισμένοι στα διάφορα pass, τα καλάθια της κοροϊδίας κ.α.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Δεν μένουμε μόνοι!

Γινόμαστε μέλη στα σωματεία μας και οργανώνουμε την δράση μας.

Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουμε αποκτήσει πλούσια πείρα! Η δική μας σταθερότητα είναι να απολαμβάνουμε σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, με αξιοπρεπείς μισθούς. Να έχουμε κοινωνική ασφάλιση και σύγχρονα νοσοκομεία, δημόσια υγεία, δωρεάν φάρμακα, σύγχρονα δημόσια σχολεία για τα παιδιά μας. Δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Να ζούμε αδελφωμένοι με τους άλλους λαούς, χωρίς πολέμους και προσφυγιά. Έχουμε πείρα πως όποια ανάσα έχουμε πάρει στον κλάδο μας είναι από δικούς μας αγώνες για τα μικρά και τα μεγάλα. Με αγώνες καταφέραμε να ορθώσουμε εμπόδια στην εργοδοτική επίθεση, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Σήμερα υπάρχει διέξοδος!

Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε τον φόβο τους, πράξη!

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και τους εργαζόμενους να εντείνουν τη δράση τους μπροστά στην οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς. Με όπλο την συλλογική οργάνωση δίνουμε την μάχη στον κλάδο μας για υπογραφή ΣΣΕ, την προστασία του ωραρίου, του εισοδήματος, της υγείας, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

  • Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων. Κατώτατος κλαδικός μισθός στα 1.000 ευρώ.
  • Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία.
  • Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
  • Μέτρα προστασίας και ανακούφισης από τον τεράστιο φόρτο εργασίας.
  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις
  • Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Βαδίζουμε στο δρόμο των εργατών του Σικάγο!

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
απεργιακές κινητοποιήσεις, Εργατική Πρωτομαγιά, Λογιστές-φοροτεχνικοί