15/04/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΟΕΧΒΕ: «ΟΛΟΙ στην απεργία της 17ης Απρίλη»

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε., με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησής της, συμμετέχει στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 17ης Απριλίου κλιμακώνοντας τον αγώνα για αξιοπρεπείς μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), συνθήκες υγείας και ασφάλειας, επαναπροσδιορισμό της λίστας των ΒΑΕ, μέρισμα από τον παραγόμενο πλούτο.

Ο μήνας δεν «βγαίνει»… εργαζόμενοι και Συνδικάτα βγαίνουν στους δρόμους, ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους γιατί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα του κόσμου της μισθωτής εργασίας, η αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων απομειώνεται, φτώχεια και υλική υστέρηση απλώνονται πάνω από τα νοικοκυριά, η ευημερία σωρεύεται στους λίγους και οι ανισότητες διευρύνονται για τους πολλούς.

Την ίδια ώρα, ο βασικός μισθός δεν εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση και η όποια αύξησή του απορροφάται από τις διαρκείς ανατιμήσεις σε υπηρεσίες και βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Το 75% του εργατικού δυναμικού της χώρας δεν καλύπτεται από ΣΣΕ, ευελιξία και εργολαβοποίηση γίνονται «κανόνας» στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, επεκτείνονται καταχρηστικά σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς.

Η παραβατικότητα χτυπά «κόκκινο», η υγεία και ασφάλεια υποτάσσεται στις πρακτικές της εντατικοποίησης και τις απάνθρωπες λογικές συρρίκνωσης του εργασιακού κόστους. Ο «μαύρος κατάλογος» με τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα μακραίνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία μας καλεί εργαζόμενες και εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, συλλογικά και αποφασιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Απριλίου 2024, καθώς και στα κατά τόπους αγωνιστικά συλλαλητήρια των Συνδικάτων σε όλη τη χώρα. Όλοι μαζί συσπειρωμένοι στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι διεκδικούμε, απαιτούμε και δικαιούμαστε μια καλύτερη ζωή με προοπτική.

Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Απεργία