10/04/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΦΕΕΑ: Συνέντευξη τύπου αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Η ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στις 13.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Εκφράζουμε την αγωνία και την αγανάκτηση των συναδέλφων, ενάντια σε μια σειρά μέτρων που ταλαιπωρούν τον λογιστικό κόσμο όπως η προσυμπληρωση περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, ο βίαιος και ραγδαίος ψηφιακός μετασχηματισμός (εφαρμογή myDATA-διασύνδεση POS-ΦΤΜ, ψηφιακή κάρτα) με την πειραματική εφαρμογή που έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των λογιστηρίων ενώ παράλληλα θεσμοθετούνται εξοντωτικά πρόστιμα, που μόνο στη συμμόρφωση των φορολογουμένων δεν στοχεύουν καθώς επίσης και τις βλαπτικές και επιζήμιες συνέπειες από την εφαρμογή των μέτρων που νομοθετούνται (όπως ο τεκμαρτός προσδιορισμός κερδών των ατομικών επιχειρήσεων) στην επιχειρηματικότητα και την Οικονομία της Χώρας.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 η Ε.Φ.Ε.Ε.Α οργανώνει πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών με πλαίσιο αιτημάτων:

1. myDATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.

2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας

3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα» των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/24.

4. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.

5. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΦΕΕΑ, Λογιστές-φοροτεχνικοί