27/03/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΦΕΕΑ: Ενημέρωση για τη σύσκεψη στις 30/3/2024

Χαιρετίζουμε τις Ενώσεις λογιστών της χώρας που έλαβαν μέχρι στιγμής απόφαση συμμετοχής στη σύσκεψη που διοργανώνει η ένωση μας το Σάββατο 30/3/2024. Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συνάδελφους που από κάθε γωνιά της χώρας εξέφρασαν με κάθε τρόπο τη στήριξη τους στην πρωτοβουλία της ένωσης μας.

Βασική επιδίωξη της ένωσης μας είναι η προστασία της δουλειάς, του εισοδήματος μας, η προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας του κάθε αυτοαπασχολούμενου λογιστή. Όσα ανυπόστατα ψέματα και συκοφαντίες διακινούνται από στελέχη της ΠΟΦΕΕ και άλλους, δεν αξίζουν καν σχολιασμού.. Απλά τους λέμε ότι βρίσκονται στην ίδια πλευρά με το υπουργείο.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Πιτσιλή, ότι δεν εκμεταλλευόμαστε το χρόνο (!), ζητάμε παρατάσεις (!) κλπ τη στιγμή που το δημόσιο, το υπουργείο οικονομικών και οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες που υπάρχουν. Κύριε Πιτσιλή, αντί να κουνάτε το δάχτυλο στον κλάδο, να απολογηθείτε για το έκτρωμα των my data, όταν η ίδια η ΑΑΔΕ εκδίδει οδηγίες και μας προτρέπει να κάνουμε «πέτσινες» εγγραφές προκειμένου να συμφωνήσουμε τα ασυμφώνητα για να υποβάλουμε την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, για το αλαλούμ που υπάρχει στις εφορίες με τα δεκάδες χιλιάδες αναπάντητα αιτήματα, με το ΚΕΒΕΙΣ κλπ. Τη στιγμή μάλιστα που οι λογιστές δουλεύουν επτά μέρες τη εβδομάδα, δωδεκάωρα και δεκαπεντάωρα.

Σήμερα ο κίνδυνος να κλείσει μεγάλος αριθμός λογιστικών γραφείων είναι ορατός. Ο κλάδος μας διακατέχεται από αγωνία και ανασφάλεια για το αύριο. Είναι ξεκάθαρα αντιληπτό πια και στον πλέον κακόπιστο ότι είμαστε στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών και των μεγάλων εταιρειών του χώρου, όπου με μεθοδευμένες επιλογές οδηγούμαστε στην συγκέντρωση λογιστικού έργου στα μεγάλα εταιρικά σχήματα ελεγκτικών εταιρειών και άλλων, στερώντας έτσι λογιστικό έργο από τους αυτοαπασχολούμενους και τους ιδιοκτήτες μικρών επί τω πλείστων οικογενειακής φύσεως λογιστικών γραφείων της χώρας.

Η διέξοδος κατά τη γνώμη μας βρίσκεται στη συσπείρωση και την ενότητα στη βάση, για την επίλυση των καυτών προβλημάτων μας. Καλούμε κάθε μάχιμο συνάδελφο να στρατευθεί στην προσπάθεια αντίδρασης σε αυτές τις επιλογές γιατί οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων πλήττουν άμεσα τα συμφέροντα του κλάδου.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ατομικές λύσεις

Μόνο η συλλογική δράση θα δώσει λύσεις στα προβλήματα μας

Διεκδικούμε:

1 MY DATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.

2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας.

3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα » των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/24.

4. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.

5. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.

Με αυτό το πλαίσιο καλούμε τις ενώσεις όλης της χώρας και κάθε συνάδελφο που αγωνιά, στην πλατιά σύσκεψη που οργανώνει η ένωση μας το Σάββατο 30/3/2024, στις 11.00 πμ δια ζώσης και διαδικτυακά. Να μη μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας τη μοίρα που άλλοι προδιαγράφουν για τις ζωές μας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των μισθωτών λογιστών Κάνιγγος 27 5ος όροφος.

Όσοι συνάδελφοι δεν μπορούν να συμμετέχουν ζωντανά, παρακαλούνται να αποστείλουν αίτημα συμμετοχής στο mail efeea@otenet.gr δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, σύλλογο, συνδικαλιστική ιδιότητα (αν υπάρχει), καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας προκειμένου να τους αποσταλούν οι κωδικοί zoom.


Ο Πρόεδρος

Παύλος Αποστόλου


Η Γενική Γραμματέας

Αναστασία Αναστασίουcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΦΕΕΑ, Λογιστές-φοροτεχνικοί