27/03/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΑΚΙΟΕ: «Δέουσα επιμέλεια - Υποχρεώσεις και ευθύνες εξωτερικών λογιστών-φοροτεχνικών (Υπηρεσία προς πώληση…)»

Εκπρόσωπος λογιστικού φορέα (μέλος του ΟΕΕ και επιτροπών… όπως αναφέρει ο ίδιος) πουλάει δια της «πλαγίου» Πακέτο Εργαλείων Εφαρμογής Δέουσας Επιμέλειας σε συνεργασία, με εταιρεία ελεγκτική (μια από τις big Four), εταιρεία λογισμικού, εξασφαλίζοντας (όπως αναφέρει..) όλους τους συναδέλφους λογιστές εγγεγραμμένους στον εν λόγω φορέα αλλά και σε λογιστικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα (δεν αναφέρει κάτι για τα μέλη του ΟΕΕ….), αφού πρώτα τσεκαριστεί ότι είναι ταμειακά ενήμερη.

Η γραμματεία του εν λόγω φορέα κάνει και τηλεφωνικές ενημερώσεις εάν κάποιος υποψήφιος «πελάτης» έχει κάποια απορία.

Δύο ζητήματα προκύπτουν από τα ανωτέρω,

πρώτον που είναι το ΟΕΕ και η διοίκηση του, πώς ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την «Δέουσα επιμέλεια - Υποχρεώσεις και ευθύνες εξωτερικών λογιστών-φοροτεχνικών» το «εκμεταλλεύονται» μέλη του ΟΕΕ για να κάνουν «πωλήσεις» για λογαριασμό «συνεργαζόμενων» εταιρειών.

Και το δεύτερο ζήτημα είναι, η σχετική «υποκρύπτουσα» επιχειρηματική δραστηριότητα του εν λόγω φορέα, η οποία δεν συνάδει με την μη κερδοσκοπική του δραστηριότητα….


Οψόμεθα…


Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

Αλεβιζάκης Παναγιώτηςcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Δέουσα επιμέλεια, ΑΚΙΟΕ, Λογιστές-φοροτεχνικοί