06/03/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΛ: «Τιμούμε αγωνιστικά και μαχητικά την 8η Μάρτη - παγκόσμια μέρα της γυναίκας»

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, εξακολουθεί να εμπνέει και σήμερα, το 2024, την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Η ΠΟΛ καλεί κάθε εργαζόμενη και κάθε εργαζόμενο του κλάδου να δυναμώσουμε την διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας και των δικαιωμάτων μας στη ζωή και τη δουλειά τιμώντας και με αυτόν τον τρόπο τους αγώνες των εργατριών του 19ου και του 20ου αιώνα που πάλεψαν με απαράμιλλο θάρρος για ισότιμα δικαιώματα στην εργασία και στην κοινωνική δράση.

Δυναμώνουμε την συλλογική μας πάλη για το δικαίωμα στην σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που να ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μας.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης για ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειες μας. Ενάντια στον δήθεν προοδευτικό «ατομικό δικαιωματισμό» που αναγάγει την ατομική επιθυμία ως υπέρτατη αξία αλλά ταυτόχρονα ξεχνούν κάθε κοινωνική ανάγκη και δικαίωμα ώστε να τα καταργήσουν, με τις ευλογίες της ΕΕ και την νομοθέτηση των Κυβερνήσεων.

Δεν ανεχόμαστε την ένταση της ανισοτιμίας που γίνεται στο όνομα των γυναικών. Δεν ανεχόμαστε εργαζόμενες αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες να καταστρέφονται καθημερινά για τα κέρδη των εταιρειών. Να βιώνουμε, το σύνολο των εργαζομένων, την βαρβαρότητα της πολιτικής που μας αφήνει έρμαια των νόμων της αγοράς και του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπερασπίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις συνθήκες που ζούμε μια γυναίκα στην καθημερινότητα της πρέπει να είναι εργαζόμενη, δασκάλα, γιατρός και νοσηλεύτρια, καθαρίστρια.

ΩΣ ΕΔΩ!!

Οι εργαζόμενες γυναίκες έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε αυτή τη κατάσταση!

Με αγώνες μέσα από το σωματείο μας μπορούμε να αποσπάσουμε σημαντικές κατακτήσεις.

Μόνο με το συλλογικό αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε την ισοτιμία στη πράξη.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΣΕ, εργαζόμενες γυναίκες, Λογιστές-φοροτεχνικοί