28/02/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Καταπολέμηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνει απόψεις γεωργών και επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους γεωργούς και όλους τους μικρότερους προμηθευτές σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με την εμπειρία τους από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Η έρευνα θα είναι διαθέσιμη έως τις 15 Μαρτίου 2024. Με τη συμμετοχή τους στην έρευνα, οι γεωργοί και οι μικρότεροι προμηθευτές μπορούν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Μετά την παρουσίαση επιλογών απλούστευσης για τη μείωση του φόρτου εργασίας για τους γεωργούς της Ε.Ε., η Επιτροπή επεξεργάζεται, επίσης, δράσεις για τη βελτίωση της θέσης των γεωργών στην τροφική αλυσίδα και τη βελτίωση της επιβολής της νομοθεσίας κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Η έρευνα, την οποία διαχειρίζονται από κοινού το Κοινό Κέντρο Ερευνών και η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφορά συγκεκριμένα τους γεωργούς της Ε.Ε. και τους μικρότερους προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, καλύπτοντας διάφορα στάδια παραγωγής και διανομής. Οι ερωτηθέντες μπορούν να μοιραστούν εάν έχουν βιώσει αθέμιτες εμπορικές πρακτικές τον τελευταίο καιρό από αγοραστές που είναι οικονομικά ισχυρότεροι.

Για να ενισχυθεί η θέση των γεωργών στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, η Επιτροπή θα παρουσιάσει τον Μάρτιο στα κράτη μέλη διάφορες δράσεις που ενδέχεται να καλύπτουν ζητήματα όπως η διαφάνεια της αγοράς στην αλυσίδα αξίας, η εφαρμογή της οδηγίας κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και η επιβολή της, το κόστος παραγωγής ή ο πιο ομοιογενής έλεγχος των υφιστάμενων κανόνων για τα εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα.


Δείτε περισσότερα εδώ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εφοδιασμός τροφίμων, αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, Κλάδος > Γεωργία