08/02/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΑΚΙΟΕ: Το πέταγμα του Χαρταετού και το Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητήριου

Το Οικονομικό ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και η διοίκηση του νομίζουν ότι έχουμε Καθαρά Δευτέρα και πετούν χαρταετό, όχι πως δεν είναι όμορφο έθιμο, αλλά δεν είναι μέσα στους σκοπούς του ΟΕΕ….
Εχθές δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 1020/2024 «Έναρξη εφαρμογής και τρόπος λειτουργίας των οριζόμενων στην παρ. 2 του άρθρου 15Α του ν. 4987/2022 (Α'206) για την υποβολή δηλώσεων και τον προσδιορισμό του φόρου από τη διαβίβαση δεδομένων που διενεργούν οι υπόχρεες οντότητες της παρ. 1 του άρθρου 15Α του ν. 4987/2022 (Α' 206) στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA» μετά και το από 06 Φεβρουαρίου 2024 σχετικό δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ.
Καμία αντίδραση από την διοίκηση του ΟΕΕ αλλά και από τον Κο Κόλια, σαν να μην έγινε τίποτα, δεν υπάρχουν σχετικές επιτροπές, σύμβουλοι, νομικοί, τελωσπάντων παρατρεχάμενοι ….δεν γνωρίζουν το νομικό μας πλαίσιο (κοινοτικό και εθνικό) ….ας τους θυμίσουμε λοιπόν ότι σύμφωνα με:
Το Άρθρο 28 και άρθρο 4 παρ.5 Σύνταγμα
Την Οδηγία 2006/112 άρθρο 168

Τον ΚΦΕ, ΚΦΠΑ, όπου δεν αναφέρουν κατι περι μη εκπεσιμότητας «πραγματικών δαπανών» που δεν έχουν διαβιβαστεί στην πλατφόρμα mydata σύμφωνα με το άρθρο 15Α του ΚΦΔ,επομένως το «κλείδωμα» του εντύπου ΦΠΑ δεν είναι νόμιμο….
Όμως η διοίκηση του ΟΕΕ, ο Κος Κόλιας, σχετικές επιτροπές, σύμβουλοι, νομικοί και παρατρεχάμενοι, λόγο ότι για αυτούς κάθε μέρα είναι Καθαρά Δευτέρα πετόυν χαρταετό και ασχολούνται με ζύγια και ουρές….
Καλό πέταγμα λοιπόν
Οψόμεθαcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΑΚΙΟΕ, ΟΕΕ, Λογιστές-φοροτεχνικοί