24/11/23 | Αρχική > Αρθρογραφία > Επώνυμες Σκέψεις

Οι 12 απαντήσεις του Υπουργείου Οικονομικών που γεννούν χιλιάδες ερωτήσεις

Το κείμενο απαντά στο προπαγανδιστικό κείμενο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «12 ερωτήσεις-απαντήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο».

Για το φορολογικό νομοσχέδιο

Η κατασυκοφάντηση και η στοχοποίηση, κατά καιρούς, διαφόρων στρωμάτων της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, εκδηλώνεται τούτες τις μέρες, από το στόμα εκπροσώπου της κυβέρνησης, του κου Χατζηδάκη.

Στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής επίσης , θεσμοθετήθηκε ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., το τέλος επιτηδεύματος, η αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α., Πληρωμές με πλαστικό χρήμα, διασύνδεση Φ.Τ.Μ. με POS, αποστολή δεδομένων ταμειακών μηχανών στην Α.Α.Δ.Ε., τα mydata, οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου κ.λπ..

Που πάνε οι φόροι;
Για ποιο λόγο πληρώνουμε φόρους, αν όχι για να γυρίσουν σαν κοινωνικές παροχές και πάλι στην πλειοψηφία του λαού.

Γιατί σήμερα υπάρχει η ανάγκη για αύξηση των εσόδων του κράτους και ανακάλυψε ο κος Χατζηδάκης την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, θέλοντας να φορολογήσει ακόμα περισσότερο κάποια στρώματα του λαού.

Πώς προκύπτει όλη αυτή η ζέση για την πάταξη της φοροδιαφυγής;
Στοχοποιώντας τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, με ειδικό βάρος μάλιστα στα χαμηλά εισοδήματα για να ωφεληθούν τα κρατικά ταμεία με ένα ποσό κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιστοσελίδα της fr.euronews.com αναφέρει δήλωση της Λανγκάρντ, που είπε ότι η «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τα κράτη μέλη "μια έκτακτη συνεισφορά 100 δισεκατομμυρίων ευρώ" στον προϋπολογισμό της ΕΕ!».

Δεν ξέρουμε αν αυτό συνδέεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ή με άλλα μέτρα που θα ψηφισθούν, αλλά ας το κρατήσουμε στη πίσω μέρος του κεφαλιού μας.

Για να πείσει τον Ελληνικό λαό και να στρέψει τμήματα του ενάντια σε άλλα το Υπουργείο έβγαλε προπαγανδιστικό υλικό με την μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.

Ας τα δούμε λοιπόν:

Ερώτηση Υπουργείου: 1. Με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση βάζει κεφαλικό φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Απάντηση Υπουργείου 1. Δεν μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας- και μάλιστα επί σειρά ετών- να επιβιώνει με ζημιές ή να δηλώνει λιγότερα και να φορολογείται λιγότερο από έναν εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Όσοι θέλουν να διαιωνιστεί αυτό το καθεστώς, αποδέχονται ταυτόχρονα να πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δυσανάλογα περισσότερους φόρους από τους ελεύθερους επαγγελματίες, σηκώνοντας τα βάρη και εκείνων που φοροδιαφεύγουν. Υπενθυμίζουμε πως σήμερα ο μισθωτός πληρώνει 1.167 ευρώ μέσο φόρο και ο συνταξιούχος 847 ευρώ μέσο φόρο. Αποδέχονται επιπλέον την αδικία και μέσα στις τάξεις των επαγγελματιών.

  • Ερωτήματα που γεννιούνται

Όσον αφορά για την φοροδιαφυγή που επικαλείται ο κος Χατζηδάκης για τους ελεύθερους
επαγγελματίες, ας μας απαντήσει τα εξής:

- Το ότι το 32,7 δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα, σημαίνει αυτομάτως ότι φοροδιαφεύγει;
- Το ότι το 25,5 δηλώνουν μέχρι 5.000,00 εισόδημα, σημαίνει αυτομάτως ότι φοροδιαφεύγει;

Τότε ας εξηγήσει ο κος Χατζηδάκης στον λαό που προσπαθεί να τον στρέψει ενάντια στην τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών, πως ένα μέτρο οριζόντιο φορολόγησης το οποίο στοχεύει τα χαμηλά εισοδήματα με ελάχιστο οικονομικό όφελος για τα κρατικά ταμεία, γιατί με τα στοιχεία του Κ.Ε.Α.Ο. και της Α.Α.Δ.Ε.:

- 1.878.039 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις χρωστάνε 14.066.324.173,00 ευρώ.
- Γιατί από επίσημα στοιχεία της Α.Α.Δ.Ε. υπάρχουν 8000 επιχειρήσεις στην χώρα που χρωστούν πάνω από 108 δισεκατομμύρια.
- Χιλιάδες από αυτούς έχουν απλήρωτο το ρεύμα, τα ενοίκια της επιχείρησης, χρωστάνε στους προμηθευτές και έχουν καταστραφεί.

Αφού θέλει η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την φορολογική δικαιοσύνη, γιατί δεν το κάνει ολοκληρωμένα.

Γιατί αλλιώς προδίδει τις προθέσεις της να χρησιμοποιήσει τμήματα του ελληνικού λαού ενάντια σε άλλα, προκειμένου να περάσει αναίμακτα τα αντιδραστικά και αντιλαϊκά σχέδια της.

Αν θέλει η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ας κατεβάσει ταυτόχρονα φορολογικό νομοσχέδιο και τα έσοδα από την άδικη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών που θέλει να ψηφίσει, να τα αφαιρέσει από την φορολογία των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Δηλαδή να ανεβάσει το αφορολόγητο των μισθωτών και συνταξιούχων και να θεσμοθετήσει πολλά εισοδηματικά κλιμάκια που θα αποδώσουν στο μέτρο του δυνατού, την φορολογική δικαιοσύνη σύμφωνα με την φοροδοτική ικανότητα του καθενός.

Να θυμίσω ότι:

Από τα 19 κλιμάκια εισοδήματος που υπήρχαν το 1975 – 1990, οι κυβερνήσεις, περιέκοψαν τα 14, έμειναν 5, και έτσι κατάργησαν - παραβίασαν ακόμη περισσότερο την φορολογική δικαιοσύνη και την αναλογικότητα σύμφωνα με την φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Το σημερινό φορολογικό σύστημα είναι άδικο και υπάρχει κατά παράβαση του άρθρου 4 παρ. 5 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει τη φορολόγηση με βάση την πραγματική φοροδοτική ικανότητα και επιβάλλει τη φορολόγηση του καθαρού κέρδους, που προκύπτει μετά την έκπτωση των δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα.

Από το 2013 έως το 2015 τα κλιμάκια ήταν μόνο 3.

Από 3% που ήταν το 1975 το μικρότερο κλιμάκιο φορολογίας πήγε στο 22% για το 2013 – 2015 και στο 9% σήμερα για εισοδήματα μέχρι 10.000,00 ευρώ.

Από 60% που ήταν το 1975 το μεγαλύτερο κλιμάκιο φορολογίας πήγε στο 42% για το 2013 – 2015 και στο 44% σήμερα για τα υψηλά εισοδήματα.

Μια κλίμακα που αποδεδειγμένα αποδίδει υψηλότερα έσοδα από την σημερινή κλίμακα και με τα σημερινά δηλωμένα εισοδήματα .

Ταυτόχρονα με την καθιέρωση του Φ.Π.Α. από το 1986, άρχισαν να μεταβιβάζουν τα βάρη από την άμεση φορολογία στην έμμεση.

Το αποτέλεσμα τα χαμηλότερα εισοδήματα να πληρώνουν περισσότερο αναλογικά συνολικό φόρο από την ολιγαρχία.

Κι αυτό γιατί τα εισοδήματα που αποταμιεύονται και δεν καταναλώνονται, δεν φορολογούνται με Φ.Π.Α..

Με λίγα λόγια τα εισοδήματα των 25.000,00 € και κάτω αν αφαιρέσουμε τον φόρο εισοδήματος που με βάση την κλίμακα είναι 4.500,00 € θα μείνουν 21.500,00.

Θα έπρεπε να αφαιρέσουμε και τους άλλους φόρους όμως είναι δύσκολο για τον προσδιορισμό.

Τα 21.500,00 καταναλώνονται στην διάρκεια του έτους.

Σε αυτά λοιπόν τα ποσά που καταναλώνονται και δεν μπορούν να αποταμιευθούν εμπεριέχεται και ποσό Φ.Π.Α..

Έτσι λοιπόν πολύ πρόχειρα να ορίσουμε ότι ο μέσος συντελεστής ΦΠΑ στην κατανάλωση ενός έτους είναι 17%.

Τότε αυτά τα εισοδήματα πληρώνουν για ολόκληρο το εισόδημα τους φόρο πολύ περισσότερο από ότι φαινομενικά φαίνεται.

Ενώ για εισοδήματα υψηλά των 50, 80, 150 500 χιλιάδων ευρώ τα ποσά που δεν θα καταναλωθούν θα παραμείνουν αφορολόγητα.

Έτσι λοιπόν όσο πιο ψηλό είναι κάποιο εισόδημα τόσο λιγότερο φόρο πληρώνει κατά το μέρος του εισοδήματος που αποταμιεύεται.

Με λίγα λόγια παραμένει αφορολόγητο σε αντίθεση με τα μικρά εισοδήματα που πρέπει να καταναλωθούν.

Με αυτό τον τρόπο και στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μετέφεραν οι κυβερνήσεις της εποχής του Νεοφιλελευθερισμού και της Ε.Ε. τα βάρη στις πλατιές λαϊκές μάζες χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος αφού ταυτόχρονα ιδιωτικοποιείτε ή καταργείτε κάθε δημόσια κοινωνική υποδομή και παροχή.

Στο όνομα της φοροδιαφυγής και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας επίσης, οι συντελεστές φορολόγησης των εταιρειών μειώθηκαν σε έναν και από 33% που ήταν το 1994 φτάσαμε στο 22% σήμερα.

Ενώ οι άρχοντες αυτού του τόπου, οι εφοπλιστές, φοροδιαφεύγουν νόμιμα με συνταγματική κατοχύρωση, και επομένως δεν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής.

Άρα λοιπόν η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που μέσα σε αυτούς είναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν φόρους πολύ περισσότερο αναλογικά με τα εισοδήματα τους σε σχέση με αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν, μάλιστα κάποιοι και με νομική κατοχύρωση.

Θεωρώ λοιπόν, παραπλανητικό το ενδιαφέρον της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Επιπλέον, όσο αφορά τους μισθωτούς που ο κος Χατζηδάκης προσπαθεί να τους στρέψει ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες και έτσι να γίνουν υποστηρικτές της πολιτικής του να αναφέρω τα εξής:

  • Οι μισθωτοί απολαμβάνουν έκπτωσης φόρου, (η οποία κατά την γνώμη μου που παράθεσα πιο πάνω, πρέπει να αυξηθεί), που οδηγεί σε αφορολόγητες αποδοχές.

Αντίθετα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, και μάλιστα πλέον θα φορολογούνται ανεξαρτήτως εάν πράγματι το εισέπραξαν ή όχι(!).

  • Στο τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα έχουν προστεθεί τα δώρα και επιδόματα (14 μισθοί).

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες όμως, δεν εργάζονται, ούτε αμείβονται, κατά το διάστημα της άδειας (Διακοπών, περίοδοι Χριστουγέννων, Πάσχα, αργιών κ.λπ.).

Δεν λαμβάνουν επίσης αμοιβή για υπερωρίες, Σάββατα, Κυριακές, αργίες, ρεπό κοκ, όπως οι μισθωτοί.

  • Στους μισθωτούς αναγνωρίζεται νόμιμη δυνατότητα μερικής απασχόλησης (με υποβολή δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ), η οποία μειώνει το φορολογητέο εισόδημά τους.

Αντίθετα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ακόμα και όταν υποαπασχολούνται, υπόκεινται στο εξαγγελθέν κυβερνητικό τεκμήριο εισοδήματος πλήρους απασχόλησης (!!!).

Ερώτηση Υπουργείου: 2. Η Νέα Δημοκρατία δεν είπε προεκλογικά ότι θα φορολογήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τότε υποσχόταν μείωση φόρων και τώρα βάζει νέους φόρους.

2. Απάντηση Υπουργείου 2. Πουθενά στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται η οποιαδήποτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών ή η οποιαδήποτε επιβολή νέου φόρου! Αυτό το οποίο προβλέπεται είναι μια δέσμη παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αποκάλυψη φορολογητέας ύλης από μερίδα ελευθέρων επαγγελματιών, που υποδηλώνουν εισοδήματα και ως εκ τούτου δεν πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί…..

  • Ερωτήματα που γεννιούνται

Αν εξαφανίσω το αφορολόγητο, μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν εφαρμόζω αύξηση των συντελεστών, και ως δια μαγείας νομίζοντας πως μιλάω σε ιθαγενείς του 14ου αιώνα να τους το παρουσιάζω σαν καθρεφτάκια.

Πιστεύοντας ότι θα τους πείσω πως αυτό δεν είναι αύξηση της φορολογίας γιατί δεν αυξήθηκαν οι συντελεστές.

Βέβαια αυτό τα προηγούμενα χρόνια είχε μια επιτυχία, όταν αφαιρέσανε τις δαπάνες από την έκπτωση φόρου.

Μεγάλωσαν την φορολόγηση χωρίς να αυξήσουν τους συντελεστές.

Όμως θα κάνω μια ερώτηση

Το κοστολογήσατε κύριοι αυτό στο πρόγραμμα σας πριν τις εκλογές;

Και αν ναι, πόσο το κοστολογήσατε.

Έτσι γιατί μας δίνατε μεγάλη βαρύτητα με την κοστολόγηση των προγραμμάτων και εσείς και τα media σας.

Πως είναι δυνατόν να ωφεληθεί κάποιος που δηλώνει πραγματικά 15.000,00 ή 20.000,00 χιλιάδες όταν το τεκμήριο που καθιερώνεται τον φορολογεί πολύ περισσότερο;

Ερώτηση Υπουργείου: 3. Για άλλη μία φορά αντί να κυνηγήσουν τα «μεγάλα ψάρια» που φοροδιαφεύγουν, τα βάζουν με τους μικρούς.

Απάντηση Υπουργείου 3. Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν έχουν ως επίκεντρο τους αδύναμους ή τα μαγαζιά της γειτονιάς που δηλώνουν τους φόρους τους.

Αντιθέτως περιλαμβάνουν δράσεις για το σύνολο των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους σε ένα ευρύ φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων: από το λιανεμπόριο (επέκταση και διασύνδεση των POS), τη διακίνηση καυσίμων (απαγόρευση συνεργασίας με παραβατικά πρατήρια), την κτηματαγορά (απαγόρευση μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων), τη διασταύρωση εισοδημάτων με τις πλατφόρμες για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, μέχρι τους περισσότερους και πιο διαφανείς ελέγχους από την ΑΑΔΕ και την επέκταση των ψηφιακών παραστατικών.

Από την εφαρμογή των παραπάνω δράσεων όλοι οι πολίτες θα βγουν ωφελημένοι.

Και φυσικά και οι ίδιες οι επιχειρήσεις- και ιδίως οι πιο μικρές- οι οποίες θα δουν να ενισχύονται οι κανόνες του ανταγωνισμού και της δίκαιης φορολόγησης.

Όσοι υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις για τα «μεγάλα ψάρια» που δήθεν έχουν ασυλία, ξεχνούν επίσης την έκτακτη εισφορά που επέβαλε αυτή η κυβέρνηση στα διυλιστήρια, τη φορολόγηση των υπερκερδών παραγωγών και προμηθευτών ενέργειας, αλλά και τα πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου και πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

  • Ερωτήματα που γεννιούνται.

Τα μικρομάγαζα και τα περίπτερα που έβαλαν POS, τα βενζινάδικα και η κτηματαγορά είναι το μεγάλο κεφάλαιο;

Πόση είναι η έκτακτη εισφορά που έβαλε η κυβέρνηση στα διυλιστήρια;

Δεν είναι πάντως σε εθελοντική βάση, όπως των εφοπλιστών, έτσι;

Μια εισφορά που την πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της βενζίνης και του πετρελαίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτή η έκτακτη εισφορά για το 2023 είναι 650 εκατομμύρια.

Δηλαδή όσα προσδοκεί να μαζέψει από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όσον αφορά της εταιρείες παραγωγής και προμηθευτών ενέργειας το υπουργείο μιλάει για φορολόγηση των υπερκερδών.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι έμμεσα παραδέχεται η κυβέρνηση ότι κάποιοι ασέλγησαν πάνω στα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών.

Το μέτρο αυτό πάρθηκε για κατευνάσει τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού και ήταν ψίχουλα μπροστά στην ληστεία που συνεχίζει να γίνεται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το ποσό που εισπράχθηκε είναι 390 εκατ.

Δηλαδή τα μισά από αυτά που προσδοκά να μαζέψει από χιλιάδες επαγγελματίες.

Για όλη αυτή την τρομακτική φορολόγηση προς το μεγάλο κεφάλαιο, πόσα επιβαρύνθηκε ο Ελληνικός λαός και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Διαβάζουμε λοιπόν στο New Money την 18/3/2023 για τις εταιρείες ενέργειας που όλες σχεδόν είναι εφοπλιστικών συμφερόντων, των πραγματικών κυβερνητών αυτού του τόπου και την εισφορά που τους αναλογεί:

«Στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, 24 ηλεκτροπαραγωγοί, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ, η ΜYTILINEOS, η Elpedison, η Ηρων Ι και II, η Κόρινθος Power (όμιλος Motor Oil), η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η Χ. Ρόκας αλλά και η Enel Green Power, θα καταβάλουν τα 344 εκατ. ευρώ που είναι το οριστικό ποσό που θα ανακτήσει το Δημόσιο.

Πλην της Δ.Ε.Η., οι υπόλοιποι παραγωγοί θα κληθούν να καταβάλουν πρόσθετη έκτακτη εισφορά συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, η οποία θα γίνει με βάση το πλαίσιο φορολόγησης του 90% των υπερκερδών που είχε ανακοινώσει πέρυσι ο πρωθυπουργός.

Τα μεγαλύτερα ποσά αφορούν την Ηρων ΙΙ που θα καταβάλει περίπου 500.000 ευρώ επιπλέον, τη ΜΥΤΙLΙΝΕΟS 320.000 και την Elpedison 318.000»

Εύγε!!!!!!

Δεν σχολιάζω περισσότερο.

Τι σχέση έχουν τα πρόστιμα σε αλυσίδες λιανεμπορίου με την δίκαιη φορολόγηση και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Αλλά μιας και το αναφέρει η προπαγάνδα του υπουργείου, τι ποσά εισπραχθήκαν από αυτά τα πρόστιμα, αν εισπραχθήκαν.

Ερώτηση Υπουργείου: 4. Η κυβέρνηση στοχοποιεί ως φοροφυγάδες τους ελεύθερους επαγγελματίες.

4. Απάντηση Υπουργείου 4. Στοχοποιούμε τη φοροδιαφυγή και όχι τους ελεύθερους επαγγελματίες. Απόδειξη το ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που δηλώνουν κανονικά τα εισοδήματά τους, όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούν, αλλά θα έχουν ελάφρυνση από τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος……

  • Ερωτήματα που γεννιούνται.

Αφού στοχοποιείτε την φοροδιαφυγή και όχι τους ελεύθερους επαγγελματίες, γιατί δεν φορολογείται το εφοπλιστικό κεφάλαιο;

Τις εταιρείες ενέργειας; Τα διυλιστήρια;

Οι εφοπλιστές, φοροδιαφεύγουν νόμιμα με συνταγματική κατοχύρωση.

Γιατί δεν περικόπτετε τις φορο απαλλαγές σε πλοία και ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Τι θα κάνετε γι αυτό;

Λέτε λοιπόν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που δηλώνουν κανονικά τα εισοδήματά τους, όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούν, αλλά θα έχουν ελάφρυνση από τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

Τότε ο στόχος το να μαζέψετε 650 εκατομμύρια δεν είναι εφικτός.

Εσείς θα βάλετε και από την τσέπη σας.

Αφού λοιπόν θα ελαφρυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, το κάνετε έτσι για φορολογική δικαιοσύνη ας πούμε και όχι γιατί σπαταλήσατε το δημόσιο χρήμα για πολιτικές “pass” και τα δωράκια σε φιλικά media, προς το συμφέρον των κυβερνήσεων σας και τώρα που η έσφιξαν τα πράγματα, πρέπει να αυξήσετε τα έσοδα;

5 . Απαντήσεις Υπουργείου 5 έως 12.

  • Ερωτήματα που γεννιούνται.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά.

Όμως όλες οι απαντήσεις που δίνει το υπουργείο στον στημένο διάλογο από την 5 έως και την 12 είναι για αποπροσανατολισμό και αποδόμηση της ορθολογικής σκέψης.

Με λίγα λόγια «να χαθεί η μπάλα».

Σε όλες αυτές τις απαντήσεις από την 5 μέχρι την 12 το κείμενο έχει τοποθετηθεί στις προηγούμενες παραγράφους.



comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Φοροδιαφυγή, Υπουργείο Οικονομικών, Φορολογικό νομοσχέδιο