20/11/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΕΦΕ: Κάλεσμα στην Πανελλαδική Διαμαρτυρία στις 22/11/2023 για τα νέα φορολογικά μέτρα

Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ

στην Πανελλαδική Διαμαρτυρία ενάντια των νέων φορολογικών μέτρων της Κυβέρνησης στις 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Κοραή με πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών

Με τα νέα φορολογικά μέτρα η Κυβέρνηση:

  • δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή αλλά προστατεύει τους λίγους με τα μεγάλα εισοδήματα, σε βάρος των πολλών,
  • οδηγούμαστε σε αφανισμό μεγάλου τμήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Κυβέρνηση αντί να στηρίξει τους επαγγελματίες, τους δίνει τη χαριστική βολή, χαρακτηρίζοντας τους ως φοροφυγάδες και μεταφέρει την λογική «του νόμου Κατρούγκαλου» στην φορολόγησή τους.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες όπως έχει κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις 1880 και 1888/2019, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να τους ταυτίσει με τους μισθωτούς.

Η επίκληση ότι τα τεκμήρια είναι μαχητά, είναι προσχηματική και δεν αντέχει σε κριτική.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ανάλογα με τις πραγματικές δυνάμεις του και όχι με «τεκμαρτά» απολύτως ανύπαρκτα εισοδήματα.

Η Κυβέρνηση επιστρατεύει αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που επαίρεται ότι έχει στη διάθεση της νέα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, myDATA, σύνδεση ταμειακών μηχανών με το Υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κ.λπ.) ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την αποτυχία εφαρμογή τους.

Την ίδια μάλιστα στιγμή που εφαρμόζει αυτήν την φοροεπιδρομή ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφήνει στο απυρόβλητο τις εταιρείες που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια, καθώς επίσης και τομείς όπως, επί παραδείγματι, τα καύσιμα, τα μερίσματα και η συγκέντρωση κεφαλαίου.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ, ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Διαμαρτυρία, Φορολογικά μέτρα, Λογιστές-φοροτεχνικοί