15/11/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΑΚΙΟΕ: «Οι μη νόμιμες μεθοδεύσεις των κομματικών στελεχών της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών και του Ο.Ε.Ε.»

Συνάδελφοι/σες,

Η ατιμωρησία στην περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών και της απαξίωσης του Ο.Ε.Ε έχει αποθρασύνει τα κομματικά στελέχη της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που μαζί με την ΠΟΦΕΕ υλοποιούν κάθε είδους μη νόμιμη ενέργεια.

Στις εκλογές της 10ης Δεκεμβρίου 2023 ας στείλουμε, εκεί που τους αξίζει να είναι.


Εγκρίθηκαν στην ΚΔ δια πλειοψηφίας οι υποψήφιοι για τις τοπικές διοικήσεις του ΟΕΕ, παρά την υποβολή ένστασης από την Προοδευτική Συνεργασία Οικονομολόγων την οποία στηρίξαν η ΑΚΙΟΕ και η Πανεπιστημονική.

Η ένσταση έγινε διότι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΔΣΟ) ενώ υπέβαλε πολλά ψηφοδέλτια ανά Περιφερειακό Τμήμα ήλθε στις 07/11/2023 μετά την καταληκτική ημερομηνία (06/11/2023) τα απέσυρε και υπέβαλε νέα, ενέργεια που είναι παράνομη.

Η νομική σύμβουλος του Ο.Ε.Ε στην ίδια συνεδρίαση αποφάνθηκε ότι είναι παράνομο ολόιδιο αίτημα συναδέλφων από την Στερεά Ελλάδα να είναι υποψήφιοι γιατί υπέβαλαν μετά την καταληκτική ημερομηνία της 06/11/2023 αίτημα υποψηφιότητα και απερρίφθη η αίτησης τους.

Στην περίπτωση όμως της παράταξης του ΠΑΣΟΚ τα κομματικά στελέχη της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ο γνωστός κολαούζος τους δεν έδειξαν την ίδια προσήλωση στην εφαρμογή του νόμου.


Αλεβιζάκης Παναγιώτης,

Οικονομολόγος

Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος

Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΑΚΙΟΕ, Εκλογές ΟΕΕ 2023