10/11/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Επιχειρηματικά

PCS: Επιτυχής ολοκλήρωση της μετάβασης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της πρώην Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΔΑΚ στην πλατφόρμα PCS Wealth Management

Η PCS ΑΕ, μέλος του Ομίλου EPSILON NET και κορυφαία εταιρία παροχής πληροφοριακών συστημάτων για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου μετάβασης της καθημερινής αποτίμησης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της (πρώην) Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΔΑΚ στη βραβευμένη πλατφόρμα PCS Wealth Management.

Συγκεκριμένα το έργο αφορούσε τη μεταφορά των εννέα Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Πίστης ΑΕΔΑΚ στην πλατφόρμα PCS Wealth Management που χρησιμοποιεί η νέα ενοποιημένη ΑΕΔΑΚ ήδη για την αποτίμηση των οκτώ Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Allianz Asset Management ΑΕΔΑΚ. Οι εργασίες αφορούσαν τη μεταφορά ενεργών θέσεων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και των αντιστοίχων αυτών classes, τον πλήρη αυτοματισμό της λογιστικής παρακολούθησης αυτών, καθώς και ένα σύνολο υπηρεσιών εγκατάστασης, παραμετροποίησης και υποστήριξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συστήματα της PCS αποτιμούν καθημερινά 300 από τα 390 Αμοιβαία Κεφαλαία που διατίθενται σήμερα στην ελληνική αγορά και αντιστοιχούν σε περίπου 11 δις € κεφάλαια υπό διαχείριση ή το 75% του συνόλου (βάση στοιχείων από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών).

Η λύση PCS Wealth Management (https://www.pcs.gr/index.php/pcs-wealth-management-2/) βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες, ενσωματώνει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και καλύπτει πλήρως όλες τις λειτουργικές προσδοκίες ικανοποιώντας τις κανονιστικές & θεσμικές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τους λειτουργικούς κινδύνους και το καθημερινό κόστος του οργανισμού μέσω της αυτοματοποίησης χρονοβόρων και επαναλαμβανόμενων διαδικασιών.

Ο Γιώργος Ξενόφος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, PCS ΑΕ, δήλωσε: «Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του έργου επιβεβαιώνει την προσήλωση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας μας στην αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας και της επιχειρησιακής τεχνογνωσίας που έχουμε συγκεντρώσει, για να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους Επαγγελματίες Διαχειριστές που εμπιστεύονται τις λύσεις μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ολοκληρώσαμε και αυτό το έργο σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, εντός του συμφωνημένου προϋπολογισμού και ικανοποιώντας πλήρως τις προσδοκίες της διοίκησης της Allianz Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Το γεγονός ότι τα συστήματα της PCS αποτιμούν σε καθημερινή βάση το 75% του συνόλου της αγοράς, αποδεικνύει έμπρακτα την ηγετική θέση της εταιρίας έναντι των ανταγωνιστών της».

Σχετικά με την Allianz Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Η Allianz Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων» προέκυψε από τη νομική συνένωση της Allianz ΑΕΔΑΚ και της Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management και διαθέτει πλέον ενιαίο υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο αξίας περίπου 1 δισ. Ευρώ, καθιστώντας την ισχυρό παίκτη με πρωταγωνιστική θέση στην αγορά.

Από την 1η Νοεμβρίου 2023, εφαρμόζει τον στρατηγικό της σχεδιασμό που εστιάζει στη διατήρηση της φιλοσοφίας του μακροπρόθεσμου επενδυτή και στην διεύρυνση των παρεχόμενων επενδυτικών λύσεων.

Συνδυάζοντας αρμονικά τα καλύτερα στοιχεία των δύο εταιριών, το νέο σχήμα επιδιώκει να γίνει η πρώτη επιλογή των πελατών, προσφέροντας πάντοτε ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα υψηλού επιπέδου.

Η Allianz Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων διαθέτει συνεργάτες και καταξιωμένα στελέχη με άρτια εκπαίδευση, πολυετή εμπειρία και γνώση τόσο της εγχώριας όσο και των ξένων κεφαλαιαγορών και χρηματαγορών. Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές, οι διαχειριστές και τα στελέχη της Εταιρίας, μπορούν να ικανοποιήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επενδυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site www.allianz.com.gr

Σχετικά με την PCS ΑΕ

Η Professional Computer Services SA, μέλος του ομίλου EPSILON NET, παρέχει ολοκληρωμένες κάθετες λύσεις για τον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τομέα εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια. Οι λύσεις της εταιρείας έρχονται να καλύψουν κυρίως τα middle office & back office operations των Τραπεζών ή/και Εταιρειών που εξειδικεύονται σε τομείς όπως Fund Management, Custody, Wealth Management, Private Banking, Διάθεση Αμοιβαίων Κεφαλαίων, Pension Schemes, Επαγγελματικά Ταμεία and Χρηματιστηριακές.

Παράλληλα η PCS έχει επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητές της σε συνολικά 10 χώρες, σε Ευρώπη και Αφρική. Έχει υλοποιήσει με επιτυχία έργα για μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έργα σε χώρες όπως η Ρουμανία, το Λουξεμβούργο, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Σερβία, η Τουρκία, η Πολωνία, η Κένυα και η Μάλτα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.pcs.gr.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Epsilon Net, ΑΕΔΑΚ, Αμοιβαία κεφάλαια, PCS ΑΕ