19/09/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΟΙΥΕ: Προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας τη Πέμπτη 21/9/2023

Με απόφαση της Διοίκησης της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος προχωρά στην προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και τη συμμετοχή της στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με αίτημα την άμεση απόσυρση του αντεργατικού εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ημέρα εκείνη.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες είμαστε αντίθετοι σε ένα νομοσχέδιο το οποίο στην:

  • Θεσμοθετεί έως και τις 13 ώρες εργασίας την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα,
  • Επιβάλλει την υποχρεωτική 6ημερη εργασία σε πολλούς κλάδους, ανοίγοντας το δρόμο για τη γενικευμένη εφαρμογή της, ενισχύοντας ακόμα παραπάνω τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης,
  • Θεσπίζει τις συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, των «μηδενικών» ωρών και την κατά παραγγελία εργασία!, δηλαδή την εργασία «των μηδενικών δικαιωμάτων»
  • Θεσμοθετεί την 6μηνη δοκιμαστική περίοδο χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης του εργαζόμενου, διατηρώντας το σημερινό 12μηνο.
  • Καταργεί την υποχρέωση προδήλωσης του εργοδότη για την υπερεργασία, τις υπερωρίες, τις τυχόν διευθετήσεις του χρόνου εργασίας και άλλες μεταβολές του ωραρίου με πρόσχημα τη ψηφιακή κάρτα εργασίας, εντείνοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με την εισαγωγή βαρύτατου προστίμου και ποινής φυλάκισης, σε όσους ασκήσουν το δικαίωμα της απεργιακής περιφρούρησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους των κλάδων μας και τα σωματεία-μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ολοι και Όλες στην Απεργία την Πέμπτη 21/9/2023

Στην Αθήνα συμμετέχουμε στην συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. στην Πλ. Συντάγματος - ώρα 11.00 π.μ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Πανελλαδική απεργία, ΟΙΥΕ, Εργασιακό νομοσχέδιο