19/09/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Παράταση δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως 30.11.2023 για πληγέντες από πλημμύρες

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1141/2023 με την οποία δίνεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος έτους 2022 φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν από την 4η ως την 11η Σεπτεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα :

Άρθρο Μόνον

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 των φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία και έχουν την κατοικία τους ή την έδρα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους:


α) Στο Δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
β) Στο Δήμο Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
γ) Στο Δήμο Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
δ) Στο Δήμο Τυρνάβου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στη Δημοτική Κοινότητα Μεγάλου Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς, στη Δημοτική Κοινότητα Βερδικούσιας της Δημοτικής Ενότητας Βερδικούσιας, στη Δημοτική Κοινότητα Κρανέας της Δημοτικής Ενότητας Αντιχασίων, στις Δημοτικές Κοινότητες Καρυάς, Κρυόβρυσης, Συκαμινέας της Δημοτικής Ενότητας Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
ε) Στο Δήμο Στυλίδας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
στ) Στο Δήμο Δομοκού της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ζ) Στο Δήμο Σαρωνικού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
η) Στο Δήμο Ερμιονίδας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
θ) Στις Δημοτικές Κοινότητες Νέας Επιδαύρου, Αρχαίας Επιδαύρου και Δήμαινας του Δήμου Επιδαύρου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ι) Στο Δήμο Αίγινας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.
ια) Στη Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ιβ) Στο Δήμο Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ιγ) Στη Δημοτική Ενότητα Πελασγίας του Δήμου Στυλίδας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ιδ) Στη Δημοτική Ενότητα Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ιε) Στις Δημοτικές Ενότητες Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου, και Ωρεών του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ιστ) στους Δήμους Λαρισαίων, Φαρσάλων, Τεμπών, Κι-λελέρ και Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
ιζ) Στο Δήμο Τροιζήνας - Μεθάνων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.
ιη) Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
ιθ) Στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιφωνίου, Κάμπου, Καρδίτσας, Μητρόπολης και Ιτάμου του Δήμου Καρδίτσας, στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, στο Δήμο Μουζακίου, στο Δήμο Αγιθέας, στο Δήμο Σοφάδων και στο Δήμο Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
κ) Στη Δημοτική Κονότητα Αλμυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στε-ρεάς Ελλάδας.
κα) Στις Δημοτικές Ενότητες Νηλέως και Κηρέως του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
κβ) Στις Δημοτικές Κοινότητες Αερινού, Περίβλεπτου, Μ. Περιβολακίου, Βελεστίνου και Αγ. Γεωργίου της ΔΕ Φε-ρών, Καναλίων, Κερασιάς, Στεφανοβικείου και Ριζόμυλου της ΔΕ Κάρλας και στη Δημοτική Ενότητα Κεραμιδίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στους Δήμους Αλμυρού, Ζαγοράς Μουρεσίου, Σκιάθου, Νοτίου Πηλίου, Βόλου, Αλοννήσου και Σκοπέλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
κγ) Στη Δημοτική Κοινότητα Αγίας Άννας της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
κδ) Στο Δήμο Σπετσών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.
κε) Στις Δημοτικές Κοινότητες Μετσόβου, Ανηλίου και Βοτονοσίου της Δημοτικής Ενότητας Μετσόβου και στη Δημοτική Ενότητα Μηλέας του Δήμου Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου,

παρατείνεται από τη λήξη της μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2023 και ώρα 15.00.


Μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2023 παρατείνεται και η προθεσμία καταβολής των δύο πρώτων δόσεων φόρου εισοδήματος των προσώπων της παραγράφου αυτής.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρ. 45 του ν. 4172/2013, που έχουν την έδρα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους στις περιοχές της παραγράφου 1, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31.3.2023, παρατείνεται από τη λήξη της μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2023 και ώρα 15.00.
Μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2023 παρατείνεται και η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος των προσώπων της παραγράφου αυτής.

3. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρ. 45 του ν. 4172/2013, που έχουν την έδρα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους στις περιοχές της παραγράφου 1, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 30.4.2023, παρατείνεται από τη λήξη της μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου και ώρα 15.00.

4. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που έχουν την έδρα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους στις περιοχές της παρ. 1 και έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης με καταληκτική ημερομηνία υποβολής από την 4η Σεπτεμβρίου έως και την 29η Νοεμβρίου 2023 παρατείνεται από τη λήξη της μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2023 και ώρα 15.00.

Powered by Taxheaven.grcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Φυσικά πρόσωπα, Παράταση Δηλώσεων, Πλημμυροπαθείς, Νομικά πρόσωπα