11/09/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ: Επιτακτική η άμεση ανακοίνωση παράτασης όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Τον Υπουργό Ανάπτυξης

κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

Τον Υφυπουργό Οικονομικών

κ. Χάρη Θεοχάρη

Τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

κ. Βασίλη Σπανάκη

Τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

κ. Χρήστο Τριαντόπουλο


Κοινοποίηση:

Τον Διοικητή της ΑΑΔΕ

κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ

κ. Παναγιώτη Δουφεξή


Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2023

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 112Θέμα: Επιτακτική η άμεση ανακοίνωση παράτασης όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά θλίψη και την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας σχετικά με τις φονικές πλημμύρες και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στην περιφέρεια Θεσσαλίας, και όπου αλλού ανά την επικράτεια τα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν πρόβλημα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και ανείπωτο πόνο τόσο στον τοπικό πληθυσμό, όσο και σε αναρίθμητες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και σε πλήθος συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Τα μέτρα κρατικής αρωγής του Νόμου 4797/2021 στα οποία θα υπαχθούν οι πληγείσες περιοχές όμως έχουν μια σημαντική έλλειψη: Δεν προβλέπουν παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων των πληγέντων περιοχών, παρά μόνο αναστολή βεβαιωμένων οφειλών-πληρωμών.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, θεωρούμε απαραίτητη την άμεση παράταση όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων (ασφαλιστικών, φορολογικών, κ.ά.) των πολιτών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας, όπως έχει διατυπωθεί και σε προηγούμενα έγγραφα μας, είναι η παραπάνω πρόβλεψη της παράτασης δηλωτικών υποχρεώσεων να νομοθετηθεί και να συμπεριλαμβάνεται αυτόματα σε όλες τις μελλοντικές περιπτώσεις κρατικής αρωγής σε περιπτώσεις θεομηνίας και άλλων φυσικών καταστροφών.


Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος

Καμπάνης Βασίλειος

Ο Γενικός Γραμματέας

Χριστοφοράκης Δημήτριος
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Δηλωτικές υποχρεώσεις, ΠΟΦΕΕ, ακραία καιρικά φαινόμενα, Λογιστές-φοροτεχνικοί