11/09/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ.Ν.Μ: Λήψη μέτρων από τα αρμόδια Υπουργεία, μετά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων

Προς:

Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο

Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Θεοχάρη Χάρη

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπανάκη Βασίλειο

Γενική Γραμματέα Εργασίας κα Στρατινάκη Άννα

Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Διοικητή e-ΕΦΚΑ, κ. Δουφεξή Παναγιώτη


Κοινοποίηση:

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Πρόεδρο κ. Κόλλια Κωνσταντίνο

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Πρόεδρο κ. Μασούτη Ιωάννη

ΕΣΕΕ, Πρόεδρο κ. Καρανίκα Γεώργιο

ΓΣΕΒΕΕ, Πρόεδρο κ. Καββαθά Γεώργιο

Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κώστα

Βουλευτές Νομού Μαγνησίας

κ. Τριαντόπουλο Χρήστο

κα. Μακρή Ζέττα

κ. Μπουκώρο Χρήστο

κ. Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο

κ. Μεταξά Βασίλειο


Θέμα: Λήψη μέτρων από τα αρμόδια Υπουργεία, μετά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, για την αντιμετώπιση εργασιακών θεμάτων και εν γένει αναστολή δηλωτικών και φορολογικών υποχρεώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.


Μετά την Κήρυξη σε Κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας την 6η Σεπτεμβρίου 2023 βάσει της απόφασης 515/5.9.2023 (ΦΕΚ Β 5323/5.9.2023), για τη διαχείριση των συνεπειών του πρωτοφανούς για τη χώρα ακραίου καιρικού φαινομένου «Daniel» που προκάλεσε βιβλικές καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες:

Αιτούμαστε από τους αρμόδιους φορείς, άμεσα, την λήψη, έκδοση και κοινοποίηση αποφάσεων για την αντίστοιχη και κατάλληλα προσαρμοσμένη στο γεγονός:

1. Εφαρμογή του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων των πυρόπληκτων περιοχών σύμφωνα με το άρθρο 70 του ν. 5045/2023 (Α' 136),

2. Ενεργοποίηση της απόφασης 12456/2.8.2023 διαδικασίας χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτης αρωγής, έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

3. Ενεργοποίηση των αποφάσεων Δ.15/Δ' /71184/1.8.2023 και Δ.15/Δ'/77958/1.9.2023 σχετικά με την αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεων καταβολών για τους πληγέντες από πυρκαγιές.

4. Παράταση βάσει της απόφασης Αρ. 1131/2023 ΦΕΚ B’ 5321/5.9.2023 της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία και λήγει την 15/09/2023.

5. Παράταση σε επαρκή και ικανό χρόνο των ημερομηνιών υποβολής πάσης φύσεως δηλωτικών υποχρεώσεων αλλά και την αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες.

6. Παράταση ηλεκτρονικής υποβολής των εντύπων E3, Ε4, E5, E6, Ε7, Ε9 και λοιπών εντύπων στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ που αφορούν εργαζόμενους, τα οποία κατέστησαν εκπρόθεσμα από 05/9/2023 και μετά καθώς επίσης και την παράταση της υποβολής των αδειών μηνός 8/2023 που λήγει την 10/09/2023.

Σε δραματικά έντονο ύφος σας επισημαίνουμε επίσης, ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις συνεχόμενες, πολλές φορές, και μόνιμες διακοπές ρεύματος, ίντερνετ, τηλεπικοινωνίας, την αδυναμία μετακίνησης, μέχρι και την αδυναμία προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης που κάνουν αδύνατη την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των λογιστικών γραφείων και των επιχειρήσεων.

Παρακαλούμε για την άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας για την λήψη, έκδοση και κοινοποίηση των απαραίτητων αποφάσεων για τις περιοχές που έχουν πληγεί αλλά και για την έναρξη των διαδικασιών υποβολής αιτημάτων στήριξης των πληγέντων πολιτών, επιχειρήσεων και λογιστών.


Για τον Σ.Ο.Λ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Ο Πρόεδρος

Πολυγερινός Απόστολος

Ο Αντιπρόεδρος

Παπανδρέου Αριστείδης

Ο Γεν. Γραμματέας

Μαλιαγκάνης Γεώργιος

Ο Ταμίας

Φασούλας Χρήστος

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Κεχαγιάς Αλέκος

Τα Μέλη

Μαντζαβίνος Παναγιώτης

Κεφαλά Ελένηcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Σύλλογος Λογιστών, Εργασιακά θέματα, Λογιστές-φοροτεχνικοί