04/05/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΕΕΤ-Υποχρεωτικές οι ΣΣΕ σε Ηράκλειο Κρήτης & Ρόδου, όχι των Χανίων και η εργοδοτική παραβατικότητα καλά κρατεί

Προς τη θετική κατεύθυνση η κήρυξη των τοπικών κλαδικών συμβάσεων εργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης και Ρόδου ρυθμίζοντας έτσι για όλους τους εργαζόμενους των νομών τους όρους αμοιβής και εργασίας. Καλούμε λοιπόν τις εν λόγω Ενώσεις Ξενοδόχων να ενημερώσουν τα μέλη τους αλλά και τις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας να εποπτεύουν την εφαρμογή αυτών των συμβάσεων. Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο και με την τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Ν. Χανίων που ενώ έχει γίνει το αίτημα προς το ΑΣΕ εχθές δεν συζητήθηκε η εν λόγω σύμβαση.

Εννοείτε πως θα επανέλθουμε με το πρωτοβάθμιο σωματείο μας και το Εργατικό Κέντρο Χανίων με καινούργιο αίτημα.

Όμως τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τους εργαζόμενους του Επισιτισμού – Τουρισμού είναι αποκαρδιωτικά. ?

Καταστρατήγηση των Κλαδικών συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας.

Εντατικοποίηση των κλαδικών συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας.

Εντατικοποίηση της δουλειάς με 12ωρα και χωρίς ρεπό ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου....

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Εμείς λοιπόν οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν θα τον αφήσουμε να γίνει πεδίο εκμετάλλευσης και να υπονομευθεί. Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να εποπτεύσουν την εφαρμογή τόσο της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης όσο και των τοπικών κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Να κηρυχθούν όλες οι τοπικές συμβάσεις ως γενικώς υποχρεωτικές.

Να επανέλθει το εφάπαξ στην 20ετία.

Κυρίως όμως να επανέλθει το επίδομα ανεργίας των εποχικά εργαζομένων στα προ μνημονίου επίπεδα. Να δοθούν κίνητρα ώστε να επανέλθουν οι επαγγελματίες του κλάδου στην δουλειά τους.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ



comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΕΕΤ, κήρυξη γενικώς υποχρεωτικής ΣΣΕ