21/04/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών: Τίνος είναι ρε γυναίκα το παιδί;

Και να που είχαμε γεννητούρια. Και το όνομα αυτού ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΛΟΓΙΣΤΗ , Ν.5042/2023 αρ. 67. Μόνο που έχουμε μπερδευτεί. Ποιός είναι ο πατέρας; Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το τυπογραφείο κι έσπευσαν άπαντες να δηλώσουν ότι επιτέλους οι κόποι τους έπιασαν τόπο και τώρα χαρίζουν ως μάγοι το δώρο στους συναδέλφους την ασθένεια των λογιστών , μήπως αντί για Πάσχα έχουμε Χριστούγεννα;

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τί προβλέπει αυτός ο νόμος;

Για να δικαιολογηθεί η παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων θα πρέπει ο λογιστής να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για τουλάχιστον 3 ημέρες. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υφίσταται το ευεργέτημα του νόμου. Αλλά και σε περίπτωση που συντρέχουν οι περιπτώσεις για παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων αυτές αφορούν μόνο της φορολογικές και ασφαλιστικές. Με άλλα λόγια δικαιολογείται να παραταθεί η υποβολή της Α.Π.Δ. αλλά για την αυθημερόν δήλωση της πρόσληψης, του πίνακα προσωπικού, της δήλωσης ωραρίου δεν αποτελεί εμπόδιο η ασθένεια.

Το Ο.Ε.Ε. έσπευσε να χαιρετήσει την ψήφιση του νόμου και να υπογραμμίσει ότι οι επίμονες προσπάθειές του είναι αυτές που έφεραν αποτελέσματα. Μάλιστα αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωση του ότι «ο λογιστής φοροτεχνικός που έχει ως αποστολή τη στήριξη της εφαρμογής της φορολογικής πολιτικής της πολιτείας, έχει δικαίωμα στην προστασία του. Είναι και η απόδειξη ότι η μεθοδική δουλειά με επιχειρήματα και όχι με άναρχες φωνές, φέρνουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.». Αλήθεια μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι είμαστε σύμβουλοι του κράτους, πότε αναβαθμιστήκαμε σε στήριγμα της φορολογικής πολιτικής της πολιτείας; Από πότε η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων σε πανλογιστικά συλλαλητήρια αποτελούν άναρχες φωνές; Kαι επειδή όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας το Ο.Ε.Ε. ουδέποτε στήριξε το αίτημα του λογιστικού κλάδου για την ασθένεια. Εξάλλου δεν θα προλάβαινε καθώς όλη την ενεργητικότητά του την δαπανούσε στο να επισημαίνει τα κενά σημεία στα MY DATA ώστε να επισπευσθεί η πλήρης εφαρμογή, καθώς όπως λένε οι περισσότεροι εκεί μέσα τα MY DATA «είναι δικό μας έργο».

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. , σε αντιστοιχία με το Ο.Ε.Ε. , βρέθηκε σε αδιέξοδο καθώς έβλεπε όλο το τελευταίο διάστημα (ένα και πλέον χρόνο) εκατοντάδες συναδέλφους να συμμετέχουν σε κάθε μία από πολλές κινητοποιήσεις στα υπουργεία και να τους γυρίζουν την πλάτη. Έβλεπαν ότι οι λογιστές δεν τους αναγνωρίζουν ως εκφραστές των αιτημάτων τους και στηρίζονται μόνο στον δικό τους αγώνα. Στην αναγνώριση αυτής της πραγματικότητας, από την μεριά της η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. μας ενημέρωνε ότι στα πλαίσια της στρογγυλής τραπέζης των υπουργείων έβαζε και το ζήτημα της ασθένειας των λογιστών. Και μαντέψτε. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.

Εμείς απλά να παραθέσουμε ότι όταν ένας συνάδελφος την άνοιξη του 2021 αντιμετώπισε πρόβλημα ασθένειας με καρκίνο και απευθύνθηκε στον κο. Πιτσιλή, η απάντηση του διοικητή της ΑΑΔΕ ήταν να απευθυνθεί στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου. Οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου τον κατατόπισαν ότι «η ενημέρωση των βιβλίων γίνεται εντός του απαιτούμενου χρόνου για την έγκαιρη σύνταξη των χρηματοοικονομικών καταστάσεων» !!!

Στη συνέχεια ενημέρωσε και τον πρόεδρο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά και του ζήτησε να πάρει πρωτοβουλίες η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για ανάλογες περιπτώσεις. Τότε ο πρόεδρος του απάντησε:

Ο χρόνος που ζητάς είναι υπερβολικός!!!

Προέχουν τα έσοδα του κράτους!!!

Έπρεπε να είχες προβλέψει !!! (τι άραγε;)

Η απάντηση που σου έδωσαν ήταν η ενδεδειγμένη!!!

Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα σου δουλεύω!!!

H πραγματικότητα είναι ότι η σχετική νομοθεσία αποτελεί τη δικαίωση μέρους μόνο των αιτημάτων του κλάδου. Ζητάμε την κατ’ αναλογία χρονική παράταση των δηλώσεων κατά τα πρότυπα της ασθένειας των εργαζομένων και της άδειας κυοφορίας και λοχίας των συναδελφισσών. Θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα , κι ας χαρακτηρίζει τα αιτήματά μας το υπουργείο εργασίας κομμουνιστικά , κι ας θεωρεί η Α.Α.Δ.Ε. την εγκυμοσύνη ένα προγραμματισμένο γεγονός.

Είναι γεγονός ότι τελικά πατέρας του παιδιού είναι η αγωνιστική διεκδίκηση των λογιστών. Και αν για αυτήν τη ρότα έχει σκυλιάσει η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. , το Ο.Ε.Ε. και η παράταξη των ανεξάρτητων της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. , το μόνο που έχουμε να τους δηλώσουμε είναι ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ασθένεια λογιστή