10/04/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα ΠΟΦΕΕ για μεταφορά προθεσμιών τροποποιητικού πίνακα αποδοχών Ε4 και εντύπου Ε11 των ετήσιων αδειών έτους 2022

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη με θέμα: "Αίτημα μεταφοράς προθεσμιών τροποποιητικού πίνακα αποδοχών Ε4 και εντύπου Ε11 των ετήσιων αδειών έτους 2022", απέστειλε η ΠΟΦΕΕ:

κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, με την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου 2023, δημιουργείται η απαίτηση υποβολής τροποποιητικού πίνακα αποδοχών, η οποία θα πρέπει να γίνει εντός 15 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία τροποποίησης του. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει δημιουργήσει υπερβολικά μεγάλο πρόσθετο όγκο εργασίας στα λογιστικά γραφεία, διότι συμπίπτει χρονικά με το Πάσχα, καθώς και την υποβολή πολλών δηλωτικών υποχρεώσεων, όπως η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων, μισθοδοσία Δώρου Πάσχα, κ.α.
Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε απαραίτητη την παράταση της υποβολής τροποποιητικού πίνακα αποδοχών, μέχρι τις 30/6/2023.
Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στο έντυπο Ε11, με το οποίο υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι 30/04/2023 στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας για το ημερολογιακό έτος 2022, και λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη διευκόλυνσης των επιχειρήσεων να εκπληρώσουν τη δηλωτική αυτή υποχρέωση, θεωρούμε αναγκαία την μεταφορά της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας έως τις 30/06/2023.
Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, Αίτημα παράτασης, Υποβολή Πίνακα Ε4, Ετήσια άδεια, Έντυπο Ε11