15/03/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ένωση Λογιστών Χίου: Κλείνουμε τα γραφεία μας και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μαρτίου

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΧΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα κέρδη των εταιρειών φέρνουν τραγωδίες. Ασφαλείς, Δημόσιες, Φθηνές Συγκοινωνίες

Κλείνουμε τα γραφεία μας και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βουνακίου

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εργαζομένων, νεολαίας και επαγγελματιοβιοτεχνών που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 8 Μαρτίου.

Η οργή γίνεται αγώνας!! Δεν είναι η ώρα της σιωπής!! Είναι η ώρα της φωνής και του ξεσηκωμού!! Την Πέμπτη αφήνουμε την δουλειά μας και κατεβαίνουμε στο δρόμο:

Για να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη και της πολιτικής που το προκάλεσε.

Γιατί τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών ήταν συνάδελφοί μας, συγγενείς, φίλοι, γείτονες, ήταν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, το δικό μας παιδί.

Γιατί έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί, να μην ξανασυμβεί. Μόνο η λαϊκή δράση μπορεί να εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξει και συγκάλυψη.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήρθε από το πουθενά. Όλες αυτές τις ημέρες μας «σηκώνεται η τρίχα» ακούγοντας τις μαρτυρίες των σιδηροδρομικών. Εδώ και καιρό προειδοποιούσαν ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους εργαζόμενους.

Για τις κυβερνήσεις, όποιος έμπαινε εμπόδιο στην πολιτική που οδήγησε στον κατακερματισμό του σιδηροδρόμου προκειμένου τα μονοπώλια των μεταφορών να εκμεταλλεύονται τα «κομμάτια» που φέρνουν κέρδος, ήταν δακτυλοδεικτούμενος, καθυστερημένος, ενάντια στην «ανάπτυξη» και στην «ανταγωνιστικότητα» που τάχα δήθεν θα τους ωφελούσε όλους.

Αυτές είναι οι «απελευθερωμένες» συγκοινωνίες, στο βωμό του κέρδους των «λίγων», θυσιάζονται ακόμα και οι ζωές των «πολλών», αυτό είναι το κράτος και οι κυβερνήσεις τους, που εκσυγχρονίζει την φορολογική πολιτική και τους πλειστηριασμούς on line, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλείς μεταφορές και όλα τα αναγκαία κοινωνικά δικαιώματα όπως η προστασία της υγείας, η προστασία από φυσικές καταστροφές κ.α.

Η δράση καθενός από μας να γίνει εμπόδιο στην εγκληματική πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Να παρθούν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.

Το Δ.Σ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Κινητοποιήσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις