14/03/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα μεταφοράς καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης λύσης μίσθωσης ακινήτων και υποβολής αιτήσεων επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης

Επιστολή προς τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή με Θέμα: Αίτημα μεταφοράς καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης λύσης μίσθωσης ακινήτων και υποβολής αιτήσεων επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης, απέστειλε η ΠΟΦΕΕ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Όπως γνωρίζετε στις 31 Μαρτίου 2023 λήγουν οι δηλώσεις ημερομηνιών λύσης μίσθωσης συμφωνιών, οι οποίες έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχουν κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», και έχουν λυθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022.
Λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη διευκόλυνσης των φορολογούμενων να εκπληρώσουν τις δηλωτικές τους υποχρεώσεις, θεωρούμε αναγκαία την μεταφορά της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας με την λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Στο θέμα των μισθώσεων θα πρέπει να γίνει και αναθεώρηση των προστίμων δήλωσης βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δεν είναι δυνατόν το πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης μακροχρόνιας μίσθωσης να είναι 100€, ενώ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις να είναι 100€ ανά ενοικιαστή, είτε πρόκειται για μία ημέρα είτε για περισσότερες.
Επίσης, στις 28 Φεβρουαρίου, ήτοι 2 μήνες από την λήξη του εξαμήνου ή του έτους, ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης το οποίο χρησιμοποιείται από τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα.
Έχουμε λάβει αναφορές στην Ομοσπονδία μας από επιχειρήσεις, που εκ παραδρομής, δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση.
Για αυτό το λόγο, κρίνεται απαραίτητη η επαναλειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης (βιομηχανικές, βιοτεχνικές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα) έως και την 30/4/2023.
Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.
Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος
Ο Γενικός Γραμματέας
Χριστοφοράκης Δημήτριοςcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Βενζινοπώλης > Ειδικός φόρος κατανάλωσης πετρελαίου, ΠΟΦΕΕ, ΕΦΚ, Βενζινοπώλης > ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ, Λύση μίσθωσης