10/02/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Εγχειρίδιο Χρήσης για τη Φάση ένταξης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Security

Αναρτήθηκε στο Εργάνη Εγχειρίδιο Χρήσης για την επιχείρηση/εργοδότη Εργάνη ΙΙ – Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας (Έκδοση 10.02.2023) για τη Β' φάση εφαρμογής του μέτρου.

Η Δεύτερη Φάση, Υπο Φάση ΙΙ εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας ξεκινά σταδιακά από 16.02.2023, με την ένταξη σε αυτήν, δύο επιπλέον κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, ήτοι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις παροχής ιδιωτικής προστασίας & Δραστηριότητες υπηρεσιών συστημάτων προστασίας, με τους σχετικούς ΚΑΔ όπως αυτοί εμφανίζονται αναλυτικά στην Ενότητα 2.4. του παρόντος εγχειριδίου και ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων που αυτές απασχολούν. Η Κάρτα Εργασίας, θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, με σκοπό να διασφαλίσει το ωράριο εργασίας των εργαζομένων, τη νόμιμη χρήση της υπερωριακής απασχόλησης, καθώς και την καθημερινή και άμεση (σε πραγματικό χρόνο) κοινοποίηση στο Π.Σ. Εργάνη της έναρξης και λήξης εργασίας για κάθε εργαζόμενο.

Δείτε το εγχειρίδιο εδώ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ασφαλιστής > Ασφαλιστικές επιχειρήσεις, Οδηγίες, Εγχειρίδιο, Ασφαλιστής > Ασφαλιστικές εργασίες, Εργάνη ΙΙ, Ψηφιακή κάρτα εργασίας, security