08/02/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Συνάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Δρ. Διονυσία–Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτή της Ν.Δ., Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία–Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πραγματοποίησαν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Ε' Αντιπρόεδρος της κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ενημέρωσε την κυρία Αυγερινοπούλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και εξέφρασε την ανησυχία του για τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα ο κ. Καββαθάς επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών και επεσήμανε την δυσκολία των επαγγελματιών στους κλάδους όπως της εστίασης, της αγροτικής παραγωγής καθώς και άλλων λόγω των δυσμενών συνθηκών που δημιουργούν η αύξηση της ενέργειας και η εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών. Τόνισε επίσης την έλλειψη των χρηματοδοτικών εργαλείων από τις τράπεζες και σημείωσε ότι ακόμα και αυτά που υπάρχουν λόγω των κριτηρίων που βάζουν αποκλείουν τις περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΓΣΕΒΕΕ και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), ως μελετητικός φορέας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που υποστηρίζει επιστημονικά τη ΓΣΕΒΕΕ, με την υλοποίηση θεματικών μελετών που επικεντρώνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κλάδων αλλά και περιοχών της χώρας στην κατεύθυνση της ανάδειξης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, τόσο με την ιδιότητα της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής όσο και ως Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., προσκάλεσε τη Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ να επισκεφθούν την Ηλεία με στόχο την πραγματοποίηση από κοινού ημερίδας σε θέματα αγροδιατροφής και αγροτικής παραγωγής.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΓΣΕΒΕΕ