04/01/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αλεβιζάκης: MyDATA - Παρατάσεις και σκοπιμότητες της ΑΑΔΕ

κυρίες/οι της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών.

Χρόνια πολλά και καλά.

Μας δίνετε παράταση για τις αποκλίσεις του 2021 ώστε να τις ετοιμάσουμε έως την 31/3/2023.

Σας ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε.

Όχι γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε την εργασία των επιχειρήσεων που αν είχατε αναρτήσει τις απαιτούμενες εφαρμογές αντίστοιχης τουλάχιστον χρηστικότητας - λειτουργικότητας του «Timologio» όπως:

• Διαβίβασης Δεδομένων (Εκδότη – Λήπτη) με δυνατότητα διόρθωσης.

• Καταχώρησης - Διαβίβασης Παραλείψεων / αποκλίσεων με λειτουργικό interface που εφαρμόζει έστω τις ελάχιστες προδιαγραφές αποτελεσματικής λειτουργίας.

• Με ERP ανοικτού κώδικα για την έκταση, και τις απαιτήσεις εφαρμογής – λειτουργίας της «Πλατφόρμας MyData».

θα τις είχαμε ήδη κάνει όπως έχουμε κάνει τόσες και τόσες εργασίες που μας έχετε ζητήσει.

Αλλά εσείς προτιμήσατε να εγκλωβίσετε το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας σε μονοπωλιακό κύκλο επιχειρηματιών διακινδυνεύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας της χώρα ς .

Δεν θα τις κάνουμε γιατί πολύ απλά γιατί δεν μπορούμε να τις κάνουμε, παίζετε στις πλάτες των συνάδελφων μας και προσπαθείτε να τρέξετε μια εφαρμογή που είχατε υποχρέωση να την είχατε έτοιμη και όχι να την φτιάχνετε τώρα ή να μην μας δίνετε πρόσβαση σε κύρια τμήματα αυτής.

Μάλλον κάτι δεν έχετε κατανοήσει, ότι έχουμε ξεπεράσει εδώ και καιρό τις δυνάμεις μας και ότι παίζετε συνεχώς με τα νεύρα μας δοκιμάζοντας τις αντοχές μας.

Μας ζητάτε επειδή εσείς ή είστε ανεπαρκείς ή άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετείτε, να επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις και να εκτεθούμε στους πελάτες μας.

Αυτό δεν το δεχόμαστε, εάν κάποιος πρέπει να εκτεθεί αυτοί είστε εσείς, με την ανεπάρκεια σας ή με την αποκάλυψη των σκοπιμοτήτων σας εις βάρος των επιχειρήσεων και της οικονομίας του τόπου.

Μη μας εμπαίζετε άλλο.

Καλή σας Χρονιά με Υγεία.

Με τις αποκλίσεις του 2021 δεν πρόκειται να ασχοληθούμε. Ας είσαστε έτοιμοι στην ώρα σας . Φτάνει πια.

Παναγιώτης Αλεβιζάκης

Μέλος της ΚΔ του Ο.Ε.Ε.

Εκ/πος Α.ΚΙ.Ο.Ε.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Παράταση