29/11/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ: Υποχρεωτικός μονόδρομος η ανακοίνωση της παράτασης για την απογραφική διαδικασία

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη με θέμα: Υποχρεωτικός μονόδρομος η ανακοίνωση της παράτασης για την απογραφική διαδικασία, απέστειλε η ΠΟΦΕΕ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Κύριε Υπουργέ,

Έχουμε ήδη φτάσει λίγες ώρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της απογραφικής διαδικασίας επιχειρήσεων αλλά και εργαζομένων στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

  • Επειδή παρά το γεγονός ότι η ΠΟΦΕΕ έγκαιρα είχε διαγνώσει το πρόβλημα και σας είχε ενημερώσει με επιστολές της ότι είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί αυτή η τόσο σημαντική διαδικασία μέσα σε 30 ημερολογιακές ημέρες.
  • Επειδή η ΥΑ 49758/26-05 απόφαση σας ρητά αναφέρει περίοδο απογράφης για τις λοιπές επιχειρήσεις διάστημα διμήνου.
  • Επειδή το ίδιο το Υπουργείο σας, με δελτίο τύπου του στις 27/11/2022, αναγνωρίζει την ανάγκη ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου και μάλιστα αναλαμβάνει και την ευθύνη και την υποχρέωση να την υλοποιήσει.
  • Επειδή πλέον ο κλάδος με όλα αυτά που έχει επιφορτιστεί, έχει υπερβεί βιολογικά και ψυχολογικά τα όποια όρια αντοχών είχε, και ουσιαστικά με αυτή την μέθοδο αφόρητης πίεσης που ασκείτε λειτουργείτε ανασταλτικά ως προς την ομαλή και ορθή υλοποίηση του τόσο σημαντικού εγχειρήματος του Υπουργείου σας.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την εμμονικά εκδικητική στάση σας απέναντι στον κλάδο, γιατί άραγε;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την παράταση της απογραφικής διαδικασίας, έστω και σήμερα, έως 31/01/2023.

Σε αντίθετη περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι αναλαμβάνετε σε απόλυτο βαθμό την πολιτική ευθύνη για τον πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που δεν θα προλάβουν ορθά να ολοκληρώσουν την απογραφική διαδικασία και θα κληθούν να πληρώσουν τεράστια πρόστιμα.

Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Εcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, Αίτημα παράτασης, Απογραφική διαδικασία