08/11/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΛΦΕΕ ΗΛΕΙΑΣ: Συμμετοχή στην πανεθνική ημέρα δράσης και κινητοποίησης στις 9 Νοεμβρίου 2022

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Ηλείας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), αποφάσισε να συμμετάσχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης που διοργανώνεται στις 9 Νοεμβρίου 2022, για την στήριξη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης, και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.

Στηρίζουμε τα αιτήματα όπως αυτά καθορίζονται από την πρόσκληση της ΓΣΕΒΕΕ για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και προσθέτουμε μεταξύ των άλλων τις πάγιες και λογικές κλαδικές μας διεκδικήσεις για:

1) την κατάργηση των ορίων του άρθρου 38 του Ν.2873/2000.

2) την θεσμοθέτηση του δικαιώματος στην Ασθένεια-Κύηση του/της Λογιστή-Λογίστριας Φοροτεχνικού Ελεύθερου Επαγγελματία.

3) τον εξορθολογισμό των εξοντωτικών προστίμων του ΚΦΔ.

4) την ομαλή επιβολή του συστήματος MyDATA, ώστε να γίνει λειτουργικό, χωρίς την επιβολή προστίμων, μέχρι το σύστημα να είναι απολύτως έτοιμο, από κάθε πλευρά. Την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής των αποκλίσεων για το 2021.

5) την αναστολή της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας και την ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις υποχρεώσεις τους σχετικά με αυτό το ζήτημα από το υπουργείο.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους, μέλη της ένωσης, να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση, να παραμείνουν τα γραφεία κλειστά και να μην γίνει καμία συναλλαγή με δημόσιο φορέα.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Απεργία, ΕΛΦΕΕ