01/11/22 | Αρχική > Αρθρογραφία > Η Συνέντευξη του Μήνα

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Προέδρος Ε.Ε.Α. και Επίτιµος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ.

Σοβαρό πλήγµα στις προοπτικές ανάπτυξης και στη βιωσιµότητα χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων συνιστά ο συνδυασµός αυξηµένων εξόδων και µειωµένου τζίρου, απόρροια και τα δύο της ενεργειακής – οικονοµικής κρίσης, επισηµαίνει στο Epsilon7 ο Πρόεδρος του Επαγγελµατικού Επιµελητηρίου Αθηνών και Επίτιµος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ. κύριος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου. Χαρακτηρίζει αποθαρρυντικά τα µηνύµατα που λαµβάνει από την αγορά για τον επερχόµενο χειµώνα και δεν εξαιρεί σχεδόν καµία επιχείρηση ή κλάδο της οικονοµίας από τις δυσµενείς επιπτώσεις του υπέρογκου ενεργειακού κόστους.

Ο κύριος Χατζηθεοδοσίου τονίζει ότι πρέπει «να αλλάξει το µείγµα της πολιτικής που εφαρµόζεται τον τελευταίο χρόνο», ζητώντας από την κυβέρνηση να στραφεί από τη χορήγηση επιδοµάτων στη µείωση των έµµεσων φόρων στα τρόφιµα και στα καύσιµα, στην επιβολή πλαφόν στην τιµή της ενέργειας, καθώς και σε ρυθµίσεις για την αποπληρωµή των οφειλών των ελεύθερων επαγγελµατιών προς το δηµόσιο, εφορία και ασφαλιστικά ταµεία. Για το «καλάθι του νοικοκυριού» που θέσπισε το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. σηµειώνει: «Υπάρχουν πολλές απορίες σχετικά µε τη συγκεκριµένη δράση. Τα 50 είδη που προβλέπεται να διατίθενται χωρίς να επηρεάζεται τόσο πολύ η τιµή τους από τις ανατιµήσεις, εκτιµώ ότι δεν µπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες ενός νοικοκυριού. Επίσης θεωρώ δεδοµένο ότι τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα θα είναι ιδιωτικής ετικέτας».

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογραµµίζει ότι τα κονδύλια του Ταµείου Ανάκαµψης είναι ζωτικής σηµασίας για την αλλαγή του παραγωγικού µοντέλου της χώρας και προειδοποιεί πως «το να εξαιρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις από µία τέτοια στήριξη που µπορεί να προσφέρει το Ταµείο Ανάκαµψης θα σηµάνει τον «ξαφνικό θάνατο» για πολλές από αυτές».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο περιοδικό Epsilon7 τ.Νοεμβρίου ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελµατικού Επιµελητηρίου Αθηνών και Επίτιµος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ..
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΕΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Καλάθι νοικοκυριού