20/07/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΕΑ: Αναγκαία η παράταση των φορολογικών δηλώσεων

Προς τον Υπουργό Οικονομιάς και Οικονομικών
Σταικούρας Χρήστος

Προς τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
Βεσσυρόπουλος Απόστολος

Προς τον Διοικητή ΑΑΔΕ
Πιτσιλής Γεώργιος


Αγαπητοί Κύριοι, τις τελευταίες μέρες υπάρχει πληθώρα διαμαρτυριών προς το Επιμελητήριο μας τόσο από τους Λογιστές - μέλη μας - όσο και από τις Επιχειρήσεις ότι ο χρόνος κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων δεν είναι επαρκής ώστε να ανταπεξέλθουν μέσα στις προθεσμίες ολοκλήρωσης τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι την περίοδο αυτή τα λογιστικά γραφεία έχουν πληθώρα άλλων υπηρεσιών που αφορούν τους πελάτες τους όπως επιστρεπτέα προκαταβολή, power pass, fuel pass όπως επίσης και τον υπολογισμό του ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία και του 6ου μήνα για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Και σε όλα αυτά δεν υπολογίζουν τις υποχρεώσεις που βαρύνουν τα λογιστικά γραφεία απέναντι στον ΕΦΚΑ.
Είναι λοιπόν αναγκαία η παράταση των φορολογικών δηλώσεων και μάλιστα αυτή να δοθεί άμεσα ώστε και οι λογιστές – φοροτεχνικοί να προγραμματίσουν μερικές μέρες ξεκούρασης.
Ζητούμε λοιπόν άμεσα να επιληφθείτε το ζήτημα με την παράταση ως 30/09/2022 και αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας.

Με εκτίμησηcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΕΑ, Διαμαρτυρία, παράταση φορολογικών δηλώσεων, Παράταση προθεσμίας