18/07/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση ΑΣΦΕΕΑ

Από την πρώτη στιγμή, μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. στην ΕΦΕΕΑ, οι δυνάμεις της Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α. πρωτοστάτησαν στην αγωνιστική-διεκδικητική προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των λογιστών. Τόσο στη συσπείρωση των συναδέλφων σε μια τέτοια λογική, όσο στις συναντήσεις με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς. Κινητοποιήθηκαν αρκετές δεκάδες συναδέλφων στην μεγαλειώδη συγκέντρωση των λογιστών στις 9/6/2022 έξω από το υπουργείο οικονομικών, όπου καταθέσαμε τα αιτήματα του κλάδου, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Θέτοντας σε άμεση προτεραιότητα τα σοβαρά προβλήματα των λογιστών συμμετείχαμε στις επαφές που οργάνωσε το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας , με την ηγεσία της ΑΑΔΕ και προέδρους των επιμελητηρίων, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Εμείς δεν είχαμε την παραμικρή αυταπάτη ότι μόνο με τέτοιες συναντήσεις θα δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Και ο λόγος είναι απλός. Οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες υλοποιούν αυτή την πολιτική που στοχεύει στην ενίσχυση με όλους τους τρόπους της συγκέντρωσης στις μεγάλες εταιρείες. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ακούσουν τα δικά μας προβλήματα, γιατί η λογική τους βρίσκεται στην άλλη πλευρά.

Είναι χαρακτηριστικές οι απαντήσεις που πήραμε και θεωρούμε ότι πρέπει να τις μάθουν όλοι οι συνάδελφοι.

Για τα MyData ο κ. Πιτσιλής , ο οποίος ως «ανεξάρτητη αρχή» ζήτησε και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ενώ ήταν συνεχώς ειρωνικός , μας είπε « θα προχωρήσουμε με όσους μπορέσουν , δεν θα περιμένουμε τους ουραγούς » .

Για την παράταση των δηλώσεων τρολάροντας τις χιλιάδες των συναδέλφων μας είπε ότι θα λήξουν 29/7 για να πάμε διακοπές !!!

Για την ασθένεια μας είπαν ότι πρώτη φορά αντιμετώπιζαν αυτό το αίτημα !!! Επίσης ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί είναι να προσλάβουμε υπαλλήλους.

Για την εγκυμοσύνη των λογιστριών ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ήταν αποκαλυπτικός λέγοντας « η εγκυμοσύνη είναι προγραμματισμένο γεγονός και ως εκ τούτου η λογίστρια εγκυμονούσα ή λεχώνα θα πρέπει να βρει τρόπο να ανταποκριθεί στις δηλωτικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει » !!! Στη λογική αυτή συμφώνησε και η ταμίας της ΕΦΕΕΑ!

Για το θέμα του νόμου 4557/18 (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) μας δήλωσαν οι ευθύνες των λογιστών είναι αυτονόητες!!!

Για το θέμα της καλοκαιρινής αδείας μας απάντησαν να φροντίσουμε να το λύσουμε μόνοι μας με προσλήψεις υπαλλήλων !

Για το αφορολόγητο των 12.000,00 € μας είπαν ότι « κάτι τέτοιο θα αποτελούσε βόμβα στα έσοδα του κράτους » , την ίδια στιγμή που έχουν μειώσει το φόρο των νομικών προσώπων από το 29% στο 22% , το φόρο μερισμάτων από το 15% στο 5% και οι εφοπλιστές απαλλάσσονται με συνταγματική διάταξη από κάθε φόρο ή τέλος !!

Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να προσδοκούμε λύσεις ή παραχωρήσεις μέσα από γνωριμίες ή φιλικές διαθέσεις κυβερνητικών παραγόντων . Την απάντηση στην κυβερνητική αναλγησία μπορούν να τη δώσει μόνο ο ενωμένος αγώνας του κλάδου και η συμμαχία με τις ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων , τους μισθωτούς λογιστές και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια πολιτική.

Η Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α θα ζητήσει άμεσα από την Ε.Φ.Ε.Ε.Α. να πάρει πρωτοβουλία και να καλέσει ξανά όλες τις Ενώσεις σε πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 22 Ιούλη. Η πλειοψηφία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. έχει άλλες ασχολίες τώρα και μας ενημερώνει από το διαδίκτυο ότι « δεν μας συμφέρει η κλιμάκωση και να είμαστε ψύχραιμοι ». Μάλλον ζουν αλλού αυτοί ή έχουν ήδη εφαρμόσει τις κυβερνητικές νουθεσίες και έλυσαν τα προβλήματα τους. Μάλλον γι’ αυτό καταψήφισαν και στο ΟΕΕ το ψήφισμα της ΠΟΛ για υπογραφή ΣΣΕ. Να βρίσκουν οι άνθρωποι προσωπικό φτηνό και ευέλικτο.

Τα αιτήματα παραμένουν και είναι απόλυτα δίκαια για να μπορέσουν οι αυτοαπασχολούμενοι να δουλέψουν και να ζήσουν με ανθρώπινες συνθήκες.

· Παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 μέχρι 30/09

· Τα έσοδα του 2021 στο my data μέχρι 31/12. Καμία συζήτηση για τα έξοδα και για πρόστιμα. Να ισχύσουν οι προθεσμίες των ΕΛΠ για τη διαβίβαση.

Και αυτά είναι τα άμεσα , για σήμερα. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σ αυτά , ούτε να απεμπολήσουμε τα δίκαια αιτήματα για το δικαίωμα στην ασθένεια, το αφορολόγητο και όλα όσα θέσαμε στις μεγάλες κινητοποιήσεις στις 09/06/2022.

Θα μας βρουν μπροστά τους και το επόμενο διάστημα.

Είναι καιρός να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

ΑΘΗΝΑ 16/7/2022comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Παράταση Δηλώσεων, ΑΣΦΕΕΑ, Φορολογία Εισοδήματος, myDATA