07/07/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΛΣΑ: Πανελλαδικό κάλεσμα συλλόγων Λ/Φ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

  • Επειδή κρίνεται αναγκαία η ενιαία έκφραση, αλλά και ο ενιαίος τρόπος διεκδίκησης, ενώ μέχρι σήμερα, με ευθύνη όλων μας, οι όποιες προσπάθειες δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την κοινή μας αγωνία και τις κοινές μας επιδιώξεις.
  • Επειδή η πολυφωνία και οι λογικές που βασίζονται σε άλλου τύπου επιδιώξεις, δεν επιφέρουν αποτελέσματα.
  • Επειδή πρέπει επιτέλους να βαδίσουμε με γνώμονα την κοινή επαγγελματική και επιστημονική μας αξιοπρέπεια.
  • Επειδή έχουμε επωμιστεί υποχρεώσεις για την στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας και της αγοράς, που δεν ανήκουν στο αντικείμενο του επαγγέλματός μας και η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει τον Κλάδο μας ως επιστημονικό, αφενός εκδίδοντας καταιγιστικές αποφάσεις σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, αργίες, κ.ο.κ., αφετέρου ορίζοντας μέσω νομοθεσίας τον Λογιστή-Φοροτεχνικό ως συνυπεύθυνο σε πλήθος περιπτώσεων.
  • Επειδή οι συνθήκες εργασίας μας πλέον έχουν καταντήσει απάνθρωπες, χωρίς προστασία, χωρίς δικαίωμα άποψης και δράσης, αλλά κυρίως χωρίς δικαίωμα ασθένειας, ανάπαυσης, άδειας και απεργίας.

λαμβάνουμε την πρωτοβουλία για ένα πανελλαδικό κάλεσμα όλων των Συλλόγων Οικονομολόγων - Λογιστών - Φοροτεχνικών, με στόχο την μόνιμη και μαζική ενιαία έκφραση και διεκδίκηση των επαγγελματικών μας θεμάτων, με συντονιστή τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών.

Δεν υποκαθιστούμε κανένα σύλλογο ή φορέα, ούτε διεκδικούμε την πρωτοκαθεδρία ή οτιδήποτε άλλο. Επιδιώκουμε μόνο την ενιαία στάση και έκφραση που όλοι μέχρι σήμερα επιζητούμε και δεν έχουμε καταφέρει.

Εφόσον τα παραπάνω αποτελούν κοινή πεποίθηση και τοποθέτηση όλων, ίσως χρονικά είναι η κατάλληλη στιγμή για την έκφραση κοινής στάσης του Κλάδου και αναμένουμε σχετικές τοποθετήσεις σας για να συντονιστεί μία επόμενη νέα πανελλαδική διαδικτυακή συνάντηση, στις 20/07/2022 και ώρα 18:00, με τη συμμετοχή όλων όσων θεωρούν ότι η επαγγελματική και επιστημονική μας αξιοπρέπεια έχει καταρρακωθεί και επιβάλλεται να αποκατασταθεί.

Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας εγγράφως στο lsaath@otenet.gr μέχρι 18/07/2022.

Οι συμμετέχοντες Σύλλογοι στην πρωτοβουλία:

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Σύλλογος Λογιστών, ΛΣΑ