23/06/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΑΚΙΟΕ: Επιστολή στον Πρωθυπουργό τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές για τiς αδιανόητες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης και του ΓΓ κ. Δημήτριου Σκάλκου

Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριακό Μητσοτάκη τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές για τiς αδιανόητες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης και του ΓΓ κ. Δημήτριου Σκάλκου από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

Επιστολή

της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

Email: teamakioe@gmail.com

Τηλ. 6944522935

Χανιά 21/06/2022

Προς

Τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη .

Κοινοποίηση :

Κ. Αλέξη Τσίπρα Προέδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Προοδευτική Συμμαχία

Κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη Προέδρο ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Κ. Δημήτρη Κουτσούμπα Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Κ. Ιωάνη Βαρουφάκη Γραμματέας του ΜέΡΑ25

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε κλειστή σύσκεψη με επαγγελματικούς φορείς που έγινε με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού κ. Μαρίας Σπυράκη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης ανέφερε σχετικά με τις επιδοτήσεις τα κάτωθι:

«Θα ήθελα να σας πω το εξής, τουλάχιστον οι μισοί από εσάς θα πρέπει να απολύσετε τους λογιστές σας ή τους συμβούλους που πήρατε να σας κάνουν είτε επιστρεπτέα προκαταβολή είτε οτιδήποτε του ΕΣΠΑ, να μην τους πληρώσετε ποτέ».

https://youtu.be/2g_OVaPteaU

Στις πρωτοφανείς αυτές και αδιανόητες για κυβερνητικό στέλεχος δηλώσεις, υπερθεμάτισε στη συνέχεια και ο παριστάμενος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριος Σκάλκος.

Αρχικά οι παρευρισκόμενοι στην σύσκεψη και αργότερα οι συνάδελφοι Λογιστές και Οικονομολόγοι εξέφρασαν την έκπληξη τους, για το επίπεδο των δηλώσεων , αλλά και των αντιλήψεων που έχουν τα συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη για τον κλάδο των Λογιστών και Οικονομολόγων . Οι δηλώσεις αυτές που είναι προσβλητικές και απαξιωτικές θεωρούμε ότι έχουν υπερβεί το όριο της χυδαιότητας διότι απαξιώνουν αναίτια και συλλήβδην ένα ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο.

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι συνάδελφοι Λογιστές και Οικονομολόγοι, καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, υπερέβαλαν εαυτούς , εργαζόμενοι σκληρά, για να στηριχθεί η κοινωνία και να μείνουν οι επιχειρήσεις ζωντανές.

Η προσπάθεια ανασκευής και ανάκλησης των ως άνω δηλώσεων υπήρξε άτεχνη και ατυχής , κινούμενη στα όρια της μικροπολιτικής . Αυτό που τελικά έμεινε ως εικόνα είναι η προσβολή , οι ύβρεις , η υποτίμηση και η δυσφήμιση ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου.

Θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε για το γεγονός και να σας ζητήσουμε να απαιτήσετε την παραίτηση των κυβερνητικών αυτών στελεχών , καθώς τα ίδια δεν φαίνεται να έχουν κατανοήσει το βάρος των ευθυνών που φέρουν και δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των λόγων τους.

Με Τιμή

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

Παναγιώτης Αλεβιζάκης

Μέλος της ΚΔ του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδοςcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΑΚΙΟΕ, Λογιστές-φοροτεχνικοί