16/06/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή ΣΛΦΕΕ Λασιθίου σχετικά με το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Προς:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προέδρο Κο Κωνσταντίνο Κολλια

Κοινοποίηση προς :

-Π.Ο.Φ.Ε.Ε

-Συλλόγους Λογιστων-Φοροτεχνικων όλης της χώρας

-Ο.Ε.Ε Π.Τ.Ανατολικής.Κρήτης

-Ο.Ε.Ε Π.Τ..Δυτικής Κρήτης

ΘΕΜΑ: « Άμεση ανάκληση επιστολής σχετικά με το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων»

Με έκπληξη, αγανάκτηση και απογοήτευση διαβάσαμε την από 14/6/2022 επιστολή του Προέδρου του ΟΕΕ σχετικά με το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων και την πρόταση του ΟΕΕ επί αυτού.

Οι προτάσεις του Επιμελητήριου που γίνονται σε απευθείας συνάρτηση του κλάδου των Λογιστών-Φοροτεχνικών στερούνται οποιαδήποτε επαφής με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα αυτή είναι ότι οι λογιστές-φοροτεχνικοί ουδεμία σχέση έχουν με την εν λόγω υποχρέωση, δηλαδή της τήρηση και ενημέρωση του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων και ουδεμιά ευθύνη έχουν σε τυχόν επιβολή προστίμων.

Ο νόμος το έχει καταστήσει σαφές ότι υπόχρεοι της παραπάνω υποχρέωσης είναι αποκλειστικά και μόνο οι επιχειρήσεις και οι νόμιμοι εκπρόσωποι τους «Το ειδικό αυτό μητρώο τηρείται επαρκώς τεκμηριωμένο και επικαιροποιημένο με ευθύνη του νόμιμου εκπροσώπου ή ειδικώς εξουσιοδοτημένου προσώπου με απόφαση του αρμόδιου εταιρικού καταστατικού οργάνου.» Οποιαδήποτε νύξη ή αναφορά ότι η παραπάνω εργασία εμπίπτει στις λογιστικές κ φορολογικές εργασίες που διεκπεραιώνουμε είναι εντελώς λανθασμένη.

Οπότε κύριοι οι Λογιστές-φοροτεχνικοί ουδέποτε κατέθεσαν προτάσεις και ουδέποτε ζήτησαν ή θα ζητήσουν παρατάσεις , αλλαγές , τροποποιήσεις στο τρόπο λειτουργίας, στα χρονοδιαγράμματα ή την επιβολή προστίμων που αφορά το εν λόγω Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων καθώς όλο τα παραπάνω είναι ζήτημα αποκλειστικά μεταξύ των επιχειρήσεων και της κεντρικής Διοίκησης

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε την εν λόγω επιστολή ως εντελώς άστοχη κατά το μέρος που εμπλέκει άμεσα τους λογιστές και να κάνετε δημοσίως γνωστό ότι ο κλάδος των Λογιστών - Φοροτεχνικών ουδεμιά υποχρέωση έχει στην τήρηση και παρακολούθηση του εν λόγω Μητρώου, ώστε να μην διαχέονται φήμες στο κλάδο μας ότι μπορεί η εν λόγω επιστολή να είχε ως σκοπό να δημιουργηθούν εντυπώσεις και στις επιχειρήσεις και στους πολίτες ότι οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί είναι υπεύθυνοι τήρησης και ενημέρωσης του συγκεκριμένου Μητρώου ώστε να μετατοπιστεί και η ευθύνη των προστίμων από τις επιχειρήσεις προς τα εμάς.


Με τιμή

Το Δ.Σ

Προέδρος

Ανδρουλιδάκης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος

Μαρκάκης Εμμανουηλ

Γραμματέας

Ζαβερδινού Αμαλία

Ταμίας

Ζαχαρόπουλος Οταπασίδης Αλκης

Μέλος

Κασωτάκης Γεώργιος

Μέλος

Κοντοπόδης Δημήτριος

Μέλος

Κουτρουμπάς Αντώνιοςcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, Πραγματικός δικαιούχος