14/06/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα ΠΟΦΕΕ για διασύνδεση της καταληκτικής ημερομηνίας διαβίβασης εσόδων τιμολόγησης στο myDATA με αυτή των φορολογικών δηλώσεων και επαναπροσδιορισμό τους σε νέο εύλογο χρονικό διάστημα

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή με θέμα: Αίτημα για διασύνδεση της καταληκτικής ημερομηνίας διαβίβασης εσόδων τιμολόγησης στο myDATA με αυτή των φορολογικών δηλώσεων και επαναπροσδιορισμό τους σε νέο εύλογο χρονικό διάστημα απέστειλε η ΠΟΦΕΕ. Ακουλουθεί το κείμενο της επιστολής


Αξιότιμε κε Υφυπουργέ και κε Διοικητά,

Όπως γνωρίζετε, με την Α 1068/2022 παρατάθηκε μέχρι 15.06.2022 η προθεσμία διαβίβασης στην ΑΑΔΕ των δεδομένων που αφορούν στη σύνοψη και χαρακτηρισμό εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, από τις υπόχρεες οντότητες, όπως αυτές ορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 14 του ν.4174/2013 (Α’ 170) εξαιρουμένων των αναφερομένων στην παρ. 3 της υπό στοιχεία Α.1038/2022 (Β’ 1475), για το ημερολογιακό έτος 2021.

Τα έντονα προβλήματα δυσλειτουργίας που έχουν παρουσιάσει τα myDATA, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, καταστούν απαραίτητη τη μεταφορά της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας ώστε να ταυτίζεται με αυτή της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία και θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, myDATA, Φορολογικές δηλώσεις 2022