14/06/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΦΕΕΑ: Απάντηση σε Υφυπουργό Ανάπτυξης

Οι απαράδεκτες και δυσφημιστικές εκφράσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη για τον κλάδο των Φοροτεχνικών-Λογιστών στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ακόμη δείγμα απαξίωσης του κλάδου από εκπροσώπους της Φορολογικής Αρχής και των συναρμόδιων Υπουργείων.

Η προσπάθεια ανασκευής εκ μέρους του υφυπουργού μέσω ανάρτησης στα social media είναι παρελκυστική και δεν ικανοποιεί τον λογιστικό κόσμο που έχει δώσει μεγάλο αγώνα με ατελείωτο προσωπικό κόστος, θυσίες σε χρόνο και ενέργεια για να εφαρμοστούν τα μέτρα στήριξης εν μέσω κορωνοιού.

Καλούμε τον υφυπουργό όπως αποκαταστήσει την αστοχία του με σχετική του δημόσια δήλωση στα ΜΜΕ, και ζητούμε την υποστηρικτική θέση της Κυβέρνησης για τον κλάδο των λογιστών φοροτεχνικών μας, που αμισθί συνέτρεξε και ανταπεξήλθε επιτυχώς σε πλήθος αλλαγών, από το 2020 έως και σήμερα, που το κράτος επέβαλε σε φυσικά και νομικά πρόσωπα όχι διαμέσου των υπαλλήλων του Δημοσίου αλλά διαμέσου του κλάδου μας.

Ερωτείται ο υφυπουργός αν έχει την δυνατότητα κάθε φυσικό πρόσωπο να εκδίδει κωδικούς πρόσβασης στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ ή άλλων πλατφορμών επιδότησης.

Γνωρίζετε δε πολύ καλά ότι για κάθε νέα μεταρρύθμιση, νομοθεσία ή κάθε είδους διάταξη ή κώλυμα, όλοι οι φορείς του Δημοσίου συστήνετε και κατευθύνεται φυσικά και νομικά πρόσωπα να συμβουλευτούν τους λογιστές τους χωρίς όμως από πλευρά σας να μας έχετε ενημερώσει σχετικά, κατευθύνει, είτε να μας προμηθεύσετε με σχετικό εγχειρίδιο για να προβούμε σε απαραίτητες διαδικασίες.

Ενημερωνόμαστε, διαβάζουμε και επενδύουμε οικονομικά τον κλάδο μας με συνεχή σεμινάρια για να ανταπεξερχόμαστε στις απαιτήσεις της εποχής χωρίς όμως την οικονομική απολαβή λόγο της ιδιαίτερα δυσχερής οικονομικής θέσης επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων στηρίζοντας το έργο της κυβέρνησης και του κράτους κατ’ Επέκταση.

Η επίθεση αυτή ενάντια στον κλάδο δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με σκοπό την απαξίωση του κλάδου μας, την στοχοποίηση και την επικείμενη διακοπή δραστηριότητας και συρρίκνωση του επαγγέλματος μας με συνέπεια την επικείμενη ανεργία και φτωχοποίηση για τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές φοροτεχνικούς.

Οι συνάδελφοι έχουν δεχτεί σωρεία λεκτικών επιθέσεων από διαφόρους εκπροσώπους της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας και αυτό δεν είναι πλέον ανεκτό από κανέναν.

Αναμένουμε δε μέσω της παρούσης την θέση του Οικονομικού Επιμελητήριου απέναντι στις λεκτικές επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος, καθώς από την διοίκησης της Ομοσπονδίας μας ΠΟΦΕΕ, που καθήκον της είναι να υπερασπιστεί τον κλάδο και τώρα και μελλοντικά από τέτοιες ανοίκειες και άδικες επιθέσεις.

Οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια λοιδορίας , υποτίμησης , δυσφήμησης, χλευασμού ,συκοφαντίας και απαξίωσης της επαγγελματικής ,ατομικής τιμής και υπόληψης των Λογιστών-Φοροτεχνικών θα βρίσκει από τούδε και στο εξής την απάντηση που της αξίζει.

το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ

Πρόεδρος ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αντιπρόεδρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Γεν.Γραμματεας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ

Ταμίας ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΤΑΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΦΕΕΑ, Επαγγέλματα > Λογιστής