14/06/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΣΟΛΝΘ: Ο οφειλόμενος σεβασμός προς τον επαγγελματία Οικονομολόγο - Λογιστή

Προς:

- Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη

- Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριο Σκάλκο.

Κοινοποίηση

- Πρόεδρο του Οικονομικό Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Κόλλια.

ΘΕΜΑ: Ο ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-ΛΟΓΙΣΤΗ.

Κύριοι

Θυμό, οργή, αγανάκτηση, λύπη και απογοήτευση προκάλεσε η στάση σας και οι ανεπίτρεπτες για μέλη της κυβέρνησης, δηλώσεις που κάνατε στη διάρκεια σύσκεψης σχετικά με τις επιχορηγήσεις ΕΣΠΑ.

Η προτροπή σας προς τους επιχειρηματίες να απολύσουν τους λογιστές των επιχειρήσεών τους συνιστά χυδαία επίθεση προς το σώμα των επαγγελματιών οικονομολόγων και λογιστών και ταυτόχρονα ένα ανοίκειο τρόπο μετάθεσης ευθυνών για καθυστερήσεις, ολιγωρίες και αποτυχίες από τους πραγματικά υπεύθυνους σε εξιλαστήρια θύματα.

Είναι πραγματικά αχαρακτήριστη η ενέργειά σας να επικαλείστε άσχετα και ψευδή στοιχεία στην προσπάθειά σας να εμφανιστείτε διαχειριστικά επαρκείς.

Οφείλατε να γνωρίζετε ότι οι συνάδελφοι λογιστές και οικονομολόγοι κατά το διάστημα της πανδημίας κινήθηκαν στα όρια της επαγγελματικής , αλλά και της ανθρώπινης αντοχής και αξιοπρέπειας και τα γραφεία μας έγιναν οι κύριοι αγωγοί όλων των μέτρων που έλαβε η πολιτεία για την στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας.

Στα πλαίσια αυτά οι συνάδελφοι πέρασαν με επιτυχία «τις εξετάσεις περί επάρκειας». Σας υπενθυμίζουμε πως η απορροφητικότητα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων με την επιστρεπτέα προκαταβολή ανήλθε σε ποσοστό 93,78%, του συνολικού προϋπολογισμού και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον κλάδο μας και στις προσπάθειές του.

Αντίθετα ως αρμόδιοι οφείλατε να έχετε αναπτύξει μηχανισμούς με τους οποίους υποβολές αιτήσεων θα μπορούσαν να κάνουν πιστοποιημένοι επαγγελματίες και θα ήταν εφικτό να διορθώνονται τυπικά λάθη που οφείλονται σε συγγνωστή πλάνη και σε πίεση χρόνου. Ωστόσο αποφύγατε να το κάνετε και εδώ βρίσκεται η ευθύνη σας.

Θεωρούμε πως γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε από εδώ και πέρα. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια ανασκευής των απαράδεκτων και προσβλητικών δηλώσεων με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους συναδέλφους επαγγελματίες λογιστές και οικονομολόγους.

Τέλος απευθυνόμαστε στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ζητούμε να εφαρμοστεί το άρθρο 12 παρ. 2 του Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών προκειμένου να επιληφθεί του θέματος η Κεντρική Διοίκηση και να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΜΗΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Η Γενική Γραμματέας
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Επαγγέλματα > Λογιστής