11/01/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΑΚΙΟΕ: Και SMS για να ασκήσουμε το επάγγελμα μας;;;!!!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να υλοποιήσει αλλαγή σε σχέση με την είσοδο στις εφαρμογές του taxisnet.

Tα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι φορολογούμενοι εκτός από τους υπάρχοντες κωδικούς εισόδου στο taxis ,θα πρέπει να βάζουν και έναν κωδικό που θα έρχεται στο κινητό τους , με SMS προκειμένου να εισέλθουν στο σύστημα. Toν αριθμό του κινητού αυτού τηλεφώνου θα πρέπει να έχουμε καταχωρήσει στην ΑΑΔΕ.
Η αλλαγή αυτή στο TAXISnet, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά αναμένεται να γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2022.

Κατά συνέπεια, για να υποβάλλουμε τη φορολογική μας δήλωση, να εκτυπώσουμε τα εκκαθαριστικά, ή να χρησιμοποιήσουμε άλλες φορολογικές υπηρεσίες θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και το κινητό μας τηλέφωνο.

Δεν γνωρίζουμε ποιος είχε αυτή την ιδέα. Ωστόσο είναι προφανές πως αν εφαρμοστεί τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι θα είναι ανυπέρβλητα.

Ενδεικτικά και μόνο πως θα επικοινωνήσουμε με τον πελάτη , ιδιώτη ή επιχειρηματία , όταν

- επιχειρηματίας στο εξωτερικό

- είναι διακοπές

-εργαζόμαστε βράδυ , Σάββατα κλπ

– δεν έχει σήμα το κινητό τηλέφωνο

– εργάζεται ο πελάτης

Φυσικά θα πρέπει να μας γνωρίσει η πολιτική ηγεσία αν είναι πραγματικά στις προθέσεις της να εφαρμόσει αυτή την διαδικασία και αν γνωρίζει ποια προβλήματα θα δημιουργήσει στην άσκηση του επαγγέλματος.

Λυπούμαστε αλλά μάλλον κάποιοι στις οδούς Καραγεώργη Σερβίας και Νίκης, ή δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ή μισούν τους συναδέλφους.

Εκ της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

Α.ΚΙ.Ο.Ε.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΑΚΙΟΕ