29/09/21 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή ΛΣΑ: Συμπλήρωση και επικαιροποίηση της λίστας πληττόμενων για ένταξη στις ρυθμίσεις Ν. 4821/2021

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο και τον Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο με Θέμα: «Συμπλήρωση και επικαιροποίηση της λίστας πληττόμενων για ένταξη στις ρυθμίσεις Ν. 4821/2021» απέστειλε ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Κύριοι,

Με τον Ν. 4821/2021 καθορίστηκαν επιπλέον φορολογικές και ασφαλιστικές διευκολύνσεις για τους πληγέντες λόγω της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, με την Α. 1179/2021 καθορίστηκαν οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στην ρύθμιση διατάξεων του άρ. 75 του προαναφερθέντος νόμου, καθώς και τα κριτήρια ένταξης και ό,τι άλλο σχετικό.

Κύριοι,

Εφιστούμε την προσοχή σας και ενόψει της ενεργοποίησης της σχετικής πλατφόρμας υποβολής ότι σε αρκετές περιπτώσεις οφειλών των υπαγόμενων επιχειρήσεων που εντάσσονται στη ρύθμιση, πληρώντας τα κριτήρια του άρ. 3 , της παρ. α’ της εν λόγω απόφασης, δεν χρησιμοποιείται επικαιροποιημένη λίστα των ΚΑΔ με βάση το άρ. 2, της ΠΝΠ 11.03.2020 (ΦΕΚ 55 Α’), όπως και της Α. 1075/2020 που καθορίζει τις σχετικές λεπτομέρειες εφαρμογής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση επιχειρήσεις που όντως ήταν πληττόμενες (έχοντας λάβει και σχετικά ωφελήματα, πχ αναστολές, μισθώματα covid κτλ) και δικαιούνται να ρυθμίσουν με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις του Nόμου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις επιχειρήσεων με ΚΑΔ 46.46.12.

Επομένως, παρακαλούμε θερμά να εξορθολογιστεί και να επικαιροποιηθεί η σχετική λίστα εντασσόμενη στα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα, ώστε να μην αδικηθούν οι εν λόγω φορολογούμενοι.

Για τον Λ.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος

Πόλυγγερ Μιχάλης

Η Αντιπρόεδρος

Χατζηαγγελίδη Μαρία

Ο Γεν. Γραμματέας

Βάλβης Μάρκος

Ο Ταμίας & Γ.Δ.

Κετσετζής Θεοχάρης

Το Μέλος

Μπουλούκος Χρήστος

Ο Γ.Δ.

Τσορμπατζόγλου Κωνσταντίνοςcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΛΣΑ, Ρύθμιση οφειλών, Κορωνοϊός