29/09/21 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Απαραίτητη η παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών

Επιστολή προς υον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πιτσιλή με θέμα "Απαραίτητη η παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών" απέστειλε η ΠΟΦΕΕ. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:


κ.κ. Υπουργοί, κε. Διοικητά,

Η σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί της Κρήτης στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα που συνεχίζεται, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών επιχειρήσεων.

Πρώτο μέλημα είναι βεβαίως η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας όλων των πληγέντων, όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα, καθώς και η καταγραφή των ζημιών και ο υπολογισμός των αποζημιώσεων.

Είμαστε βέβαιοι πως οι πληγείσες περιοχές θα ενταχθούν στα μέτρα κρατικής αρωγής του Νόμου 4797/2021, τα οποία όμως έχουν μια σημαντική έλλειψη: Δεν προβλέπουν παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων των πληγέντων περιοχών, παρά μόνο αναστολή βεβαιωμένων οφειλών-πληρωμών.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, και με γνώμονα την ασφάλεια των πληγέντων, θεωρούμε απαραίτητη την άμεση παράταση και όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων (ασφαλιστικών, φορολογικών, κ.ά.) των πληγέντων περιοχών.

Η θέση της Ομοσπονδίας μας, όπως έχει διατυπωθεί και σε προηγούμενα έγγραφα μας, είναι η παραπάνω πρόβλεψη της παράτασης δηλωτικών υποχρεώσεων να νομοθετηθεί και να συμπεριλαμβάνεται αυτόματα σε όλες τις μελλοντικές περιπτώσεις κρατικής αρωγής σε περιπτώσεις θεομηνίας και άλλων φυσικών καταστροφών.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, Αίτημα παράτασης, φυσικες καταστροφες