23/09/21 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Έκθεση σχετικά με το μέσο SURE επιβεβαιώνει την επιτυχία του για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τη δεύτερη έκθεσή της σχετικά με τον αντίκτυπο του SURE, του μέσου ύψους 100 δισ. ευρώ που σχεδιάστηκε για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι το SURE έχει κατορθώσει να αμβλύνει τις σοβαρές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Τα εθνικά μέτρα για την αγορά εργασίας που υποστηρίζονται από το SURE εκτιμάται ότι έχουν συμβάλει στη μείωση των ανέργων κατά σχεδόν 1,5 εκατ. άτομα το 2020. Το SURE έχει συμβάλει στο να περιοριστεί αποτελεσματικά η αύξηση της ανεργίας στα δικαιούχα κράτη μέλη κατά τη διάρκεια της κρίσης. Χάρη στο SURE και σε άλλα μέτρα στήριξης, η αύξηση της ανεργίας ήταν τελικά σημαντικά μικρότερη απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, παρά την πολύ μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ. Μέχρι στιγμής έχει εγκριθεί χρηματοδοτική συνδρομή συνολικού ύψους 94,3 δισ. ευρώ σε 19 κράτη μέλη, εκ των οποίων έχουν εκταμιευθεί 89,6 δισ. ευρώ.

Πλήρες δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προστασία της εργασίας