22/09/21 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data

Επιστολή

Της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

Χανιά 22/09/2021

Προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη

της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας

ΑΡ ΠΡΩΤ Φ/1/4765/22-9-2021

Κύριε Πρόεδρε

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Είναι γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι Λογιστές στην άσκηση του επαγγέλματος τους κατά την περίοδο της πανδημίας . Κληθήκαμε ¨εν τοις πράγμασι¨ και σηκώσαμε στις πλάτες μας βάρος δυσανάλογο των δυνάμεων μας . Τα γραφεία μας κυριολεκτικά έγιναν ο πλέον σημαντικός αγωγός διαβίβασης των κρατικών ενισχύσεων στην οικονομία και στην κοινωνία.

Ωστόσο , ενώ οι δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία covid-19 συνεχίζουν να βασανίζουν την κοινωνία και την οικονομία, βλέπουμε την επιδίωξη τόσο της πολιτικής ηγεσίας , όσο και της διοίκησης της ΑΑΔΕ , που επιβάλλουν την εφαρμογή της πλατφόρμας my data , αναδρομικά , χωρίς να αναλογίζονται ούτε τις ελλείψεις και τις ατέλειες του συστήματος , ούτε και για το κόστος που θα επιφέρει η εφαρμογή του, στις επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία.

Σας καλώ λοιπόν , στα πλαίσια του συμβουλευτικού ρόλου που έχει το ΟΕΕ , να συγκαλέσουμε έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων προκειμένου :

Να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης της ΑΑΔΕ.

Να αποφασισθεί :

1)ποια στάση θα κρατήσουμε ως ΟΕΕ έναντι των αδιάλλακτων απόψεων της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης της ΑΑΔΕ.

2)ποια τα μέτρα που θα λάβουμε και σε ποιες ενέργειες θα προβούμε προς απόκρουση αυτών των απόψεων .

Σας προτείνω επίσης να καλέσουμε την πολιτική ηγεσία και την διοίκηση της ΑΑΔΕ να παρακολουθήσουν αυτήν την διαδικτυακή συνέλευση ώστε να ακούσουν , από πρώτο χέρι, τους συναδέλφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για να γνωρίσουν τις προθέσεις και τις απόψεις που θα διατυπωθούν από τους άμεσα εμπλεκόμενους στην εφαρμογή του συστήματος my data .

Με Τιμή

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Εκ/πος

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΑΚΙΟΕ, myDATA