10/09/21 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Τα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων και της εκπαίδευσης - Δημοσιεύθηκε η απόφαση

Με την με Αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 55254/9-9-2021 ΚΥΑ καθορίζεται η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

Η απόφαση αναφέρει αναλυτικά μεταξύ άλλων τι ισχύει για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, για τον χρόνο διενέργειας των self test για τους μαθητές, rapid test ή PCR test για εκπαιδευτικούς, τη διαδικασία προμήθειας και διενέργειας self test και τη δήλωση του αποτελέσματος, τη διαχείριση μεμονωμένων ή και περισσότερων επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, τις επαιδευτικές εκδρομές, μετακινήσεις μαθητών, σχολικές βιβλιοθήκες, μαθητικοί διαγωνισμοί, σχολικές εκδηλώσεις και τελετές, τα ολοήμερα, τη λειτουργία των κυλικείων, τα εργαστήρια και την πρακτική των σπουδαστών, καθώς και τη διεξαγωγή εξετάσεων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών.

Δείτε το πλήρες κείμενο της με Αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 55254/9-9-2021 ΚΥΑ στην online τράπεζα.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.