12/05/21 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας της δήλωσης Ειδικού Φόρου Ακινήτων (ΕΦΑ)

Προς

τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Αθήνα, 12 Μαΐου 2021

Θέμα: Αίτημα μεταφοράς της καταληκτικής ημερομηνίας της δήλωσης Ειδικού Φόρου Ακινήτων (ΕΦΑ)

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ και κ. Διοικητά,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 3091/2002, μέχρι τις 20 Μαΐου ορίζεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης Ειδικού Φόρου Ακινήτων (ΕΦΑ).

Είναι γνωστές οι δυσκολίες που εμποδίζουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους Λογιστές - Φοροτεχνικούς να ανταποκρίνονται εμπρόθεσμα στις δηλωτικές υποχρεώσεις. Και τούτο διότι διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικές περιόδους των τελευταίων ετών, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Στα πλαίσια του εποικοδομητικού δίαυλου επικοινωνίας θεωρούμε αναγκαία την μεταφορά της παραπάνω καταληκτικής ημερομηνίας. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία, λόγω της πληθώρας δηλωτικών υποχρεώσεων που μεσολαβούν μέχρι και το μήνα Αύγουστο, οι οποίες έχουν να κάνουν με όλα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ζητάμε να ορισθεί από φέτος και εφεξής η 31η Αυγούστου, διότι μέχρι τότε θα έχουν οριστικοποιηθεί και τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων. Εναλλακτικά θα μπορούσε να συνδεθεί με την καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, Αίτημα παράτασης, ΕΦΑ