05/03/21 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Γεωργιάδης: Έκτακτη επιχορήγηση 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο που έπληξε το σκληρό lockdown

Σε απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν «Η πανδημία επέφερε περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας», μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

"Κατ’ αρχάς να μην το ξεχάσω, δεν αφορά τη Δυτική Αθήνα αυτό που θα πω. Αφορά τη Δυτική Αττική όμως πάρα πολύ και το λέω ως παράδειγμα ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αδιαφορεί για αυτά που χρειάζονται οι συμπολίτες μας που είναι σε δυσμενέστερη κοινωνική θέση από οικονομική άποψη και μόνο γιατί κατά τα άλλα οι άνθρωποι μια χαρά είναι και έχουν πιο σοβαρά προβλήματα.

Να σας πω ότι υπεγράφη εχθές από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον αρμόδιο Υφυπουργό, τον κύριο Τσακίρη, και προχωράει η διαδικασία. Σύντομα, δηλαδή τις επόμενες ημέρες θα είναι στον αέρα η πρόσκληση ενός νέου προγράμματος ΕΣΠΑ το οποίο θα είναι επιδότηση στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου εκείνων των επιχειρήσεων των περιοχών που ήταν κλειστές με αυστηρότερο lockdown, με αυστηρότερη καραντίνα στην περίοδο των εορτών και που δεν μπορούσανε να λειτουργήσουνε ούτε με τη μέθοδο του click-away που λειτούργησε η υπόλοιπη αγορά κατά την περίοδο των εορτών.

Έτσι, λοιπόν, περιοχές στη Δυτική Αττική, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κτλ., όπου κατά την περίοδο των εορτών θυμίζω ήταν σε σκληρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καμία πώληση οι λιανικές επιχειρήσεις με καμία μέθοδο λόγω των εκτάκτων και πολύ αυστηρών τότε μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ή η περιοχή της Κοζάνης στη Δυτική Μακεδονία.

Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, όχι επιστρεπτέα, όχι δάνειο, επιχορήγηση 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ κάθε εργαζόμενος.

Ακριβώς για να δείξουμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσμενέστερη θέση από τις άλλες τις υπόλοιπες ομοειδείς επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια λόγω μίας ατυχίας και αντιμετώπισης της πανδημίας, θα λάβουν και ευνοϊκότερη μεταχείριση και μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση.

Καθόλου η κυβέρνηση η δική μας δεν αδιαφορεί για τους ανθρώπους στη Δυτική Αθήνα και στη Δυτική Αττική. Το αντίθετο. Θέλουμε πάρα πολύ να τους βοηθήσουμε να λύσουνε τα μεγάλα προβλήματα. Για αυτό και μία σειρά μεγάλων έργων, η επέκταση του μετρό που γράφετε, εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από λίγους μήνες και προχωράει το έργο. Και σε αυτό κάνετε λάθος."comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.