26/02/21 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ: Ανοιχτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολών ισολογισμών στην ΤτΕ για εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς καμιά συνέπεια και μετά την καταληκτική ημερομηνία για υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΠΟΦΕΕ:

Άμεση και θετική ήταν η απάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα στο αρ. πρωτ. 173/25.02.2021 αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για επανεξέταση της διαδικασίας υποβολής ισολογισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Στουρνάρας έδειξε πως κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και όπως αναφέρει στην επιστολή του στην Ομοσπονδία μας:

«… η Τράπεζα της Ελλάδος ανταποκρινόμενη στο αίτημα κυρίως μικρών επιχειρήσεων και φοροτεχνικών γραφείων, κάνει γνωστό ότι η πλατφόρμα υποβολών θα παραμείνει ανοικτή για εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς καμιά συνέπεια και μετά την καταληκτική ημερομηνία για την υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων.

Σε ότι αφορά τη πλατφόρμα IRIS που δέχεται τις υποβολές, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή εφαρμογής που θα καλύπτει τα αιτήματά σας, ώστε η υποβολή στοιχείων να είναι πιο εύχρηστη και πιο φιλική στον τελικό χρήστη, διασφαλίζοντας όμως παράλληλα και την ασφάλεια του πληροφοριακού συστήματος.»

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τον κ. Στουρνάρα για την άμεση ανταπόκριση και τις ενέργειές του στο αίτημα της Ομοσπονδίας μας και ευελπιστούμε στη συνεχιζόμενη στήριξή του στις προσπάθειες της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν και επηρεάζουν, τόσο την εργασία των Λογιστών – Φοροτεχνικών, όσο και των επιχειρήσεων και πολιτών που εξυπηρετούν.

Μπορείτε να δείτε την επιστολή του Διοικητή ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα εδώ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, Χρηματοοικονομικές καταστάσεις, Υποβολή οικονομικών καταστάσεων στην ΤτΕ