25/02/21 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ σχετικά με την ηλεκτρονική διαδικασία για τη χορήγηση του επιδόματος ασθένειας - ατυχήματος

Με την εγκύκλιο 14 του e-ΕΦΚΑ κοινοποιείται η με αριθμ. οικ. 49876/14967 Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 14 και της παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 4670/2020 με την οποία καθορίζεται κάθε λεπτομερειακό θέμα σχετικά με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης χορήγησης του επιδόματος ασθενείας- ατυχήματος από τον eΕΦΚΑ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, από 01/01/2021 τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η νέα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ «ΗΔΙΚΑ ΑΕ» για τη χορήγηση των αναρρωτικών αδειών στους ασφαλισμένους του e-EΦΚΑ και από 22/01/2021 τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία της νέας διαδικασίας χορήγησης επιδόματος ασθενείας από κοινή νόσο και όχι λόγω ατυχήματος ως αποτέλεσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ.

Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργίας, σε πρώτη φάση εντάσσονται οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι του π. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και οι εργοδότες αυτών, με εξαίρεση τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους.

Θα ακολουθήσουν οδηγίες για τους ασφαλισμένους των υπόλοιπων φορέων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών που εντάχθηκαν στον e-Ε.Φ.Κ.Α.

Διευκρινίζεται ότι ως αναγγελία της ασθένειας θεωρείται η ημερομηνία έκδοσης της ιατρικής γνωμάτευσης από τον θεράποντα ιατρό του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Δείτε το πλήρες κείμενο της εγκύκλίου 14 στην Online τράπεζα.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Επίδομα ασθενείας, Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΦΚΑ, Εργατικό ατύχημα