05/02/21 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για επαναλειτουργία της πλατφόρμας για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου και της πλατφόρμας για τη Β’ ΦΑΣΗ του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για 11/2020 και 12/2020

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη με θέμα: Αίτημα για επαναλειτουργία της πλατφόρμας για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας μηνών Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου καθώς και της πλατφόρμας για τη Β’ ΦΑΣΗ του Προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τους μήνες Δεκέμβριο και Νοέμβριο 2020 απέστειλε η ΠΟΦΕΕ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:


Κε Υπουργέ,

Την περίοδο από 25/1/2021 μέχρι την 31/1/2021 έπρεπε να γίνουν οι δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις για τη Β’ ΦΑΣΗ μηνός Δεκέμβριου 2020 του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ταυτόχρονα έπρεπε να γίνουν και οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων και ορθών επαναλήψεων μηνός Ιανουαρίου στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το χρονικό διάστημα από 25/1 έως 31/1/2021.

Πέραν του πολύ ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος, των μόλις 5 εργάσιμων ημερών, οι ανωτέρω δηλώσεις συνέπεσαν και με πληθώρα άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων (δηλώσεις ΦΠΑ, ΑΠΔ, Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, δηλώσεις μισθωτηρίων, και πολλά άλλα) που καλούνται να ολοκληρώσουν οι επιχειρήσεις και πολίτες μέσω των συναδέλφων Λογιστών - Φοροτεχνικών.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι το 97% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξυπηρετούνται από τα λογιστικά γραφεία, είναι λογικό, ανθρώπινο και αναπόφευκτο να παρατηρηθούν περιπτώσεις εκ παραδρομής παραλείψεων, σε μία περίοδο που αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα και τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολη την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών αυτών.

Σας επισημαίνουμε για άλλη μία φορά την πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας, όπως έχει αποτυπωθεί σε όλες τις επιστολές μας από την αρχή της πανδημίας: Να παραμένουν δυναμικά ανοιχτές όλες οι πλατφόρμες που αφορούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, έτσι ώστε να προλαβαίνονται λάθη και να διορθώνονται αδικίες.

Για τους λόγους αυτούς, και κατ’ εξαίρεση από την πάγια θέση μας, λόγω του επείγοντος, αιτούμαστε την άμεση επαναλειτουργία της πλατφόρμας για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας μηνός Ιανουαρίου καθώς και του Δεκεμβρίου, αλλά και της πλατφόρμας για τη Β’ ΦΑΣΗ του Προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το μήνα Δεκέμβριο και Νοέμβριο 2020, έως τις 20 Φεβρουαρίου, ώστε να μην χάσει κανείς, εργαζόμενος ή επιχείρηση, χρήματα που πραγματικά δικαιούται και χρειάζεται για να επιβιώσει αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή.


Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, Αναστολή σύμβασης, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ