26/01/21 | Αρχική > Αρθρογραφία > Εργατικά και Πρακτικά

Η παράταση του Ε11 και η λύση με τη μεταφοράς των ημερών αδείας. Τι θα γίνει με το Επίδομα Αδείας;

Του Βασίλη Πρασσά, Συμβούλου Εργασιακών Θεμάτων Epsilon Net

Ενημέρωση με δόσεις για το Ε11 είχαμε από Υπουργείο Εργασίας και ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ

Σήμερα λοιπόν βγήκε η ανακοίνωση της παράτασης έως τέλος Φλεβάρη. Συγκεκριμένα:

Η προθεσμία της παρ. 4.23 του άρθρου 4, για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου της παρ. 2.9 του άρθρου 2 (Ε11: Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας), της υπό στοιχεία 40331/Δ1.13521/13-9-2019 απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» (Β΄ 3520), όπως ισχύει, παρατείνεται για το έτος 2021, έως και την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Ωστόσο, με ανακοίνωση του Π.Σ. Εργάνη από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ενημερωθήκαμε ότι:

Επιχειρήσεις – εργοδότες που θα κάνουν χρήση της διάταξης του άρθρου 69 του Ν. 4756/2020 (Α’ 235) και θα μεταφέρουν μέρος ή το σύνολο της ετήσιας κανονικής άδειας του έτους 2020 των εργαζομένων τους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας είχαν τεθεί σε αναστολή σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο από το Μάρτιο έως και τον Δεκέμβριο του 2020, οφείλουν να αναγράφουν στο πεδίο των παρατηρήσεων του εντύπου Ε11 «Γνωστοποίηση Στοιχείων Ετήσιας Κανονικής Άδειας» το εξής:

«Μεταφορά Χ ημερών ετήσιας κανονικής άδειας έτους 2020 έως 30/06/2021, βάσει της διάταξης του άρθρου 69 το (όπου Χ = ο αριθμός ημερών αδείας που θα μεταφερθεί)

Κατόπιν ερωτημάτων πολλών συναδέλφων σας ενημερώνουμε ότι:

Το πεδίο των παρατηρήσεων, διαμέσου των εφαρμογών μισθοδοσίας (Epsilon Net, Epsilon HR & Data Communication), θα ενημερωθεί αυτόματα τόσο με το παραπάνω λεκτικό όσο και με τον αριθμό των υπολειπόμενων ημερών αδείας για αυτοματοποίηση της διαδικασίας

Αυτό το οποίο ωστόσο δεν διευκρινίστηκε είναι ο χειρισμός του αντίστοιχου μέρους ή συνόλου του Επιδόματος Αδείας που δεν θα έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους για τους οποίους έχει γίνει χρήση του μέτρου αυτού.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι την παρούσα στιγμή δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια καθώς η μη αναγραφή είναι δεδομένη αν δεν έχει καταβληθεί επίδομα αδείας.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Επίδομα Αδείας, Έντυπο > Ε11, Ετήσια άδεια, ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ